3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

MKM şenliğinde renkli görüntüler

Mamak Kültür Merkezi’nde mesleki eğitim ve konservatuar alanında kurs gören öğrenciler muhteşem bir yılsonu şenliği hazırladı.

Mesleki eğitim kursu öğrencileri kermeste çeşitli dallarda yaptıkları el emeği göz nuru eserleri sergilerken, Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde saz ve gitar kursu öğrencileri konser verdi. Fuayedeki ebru, hat ve tezhip sergisi de büyük beğeni topladı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, sosyal ve ekonomik hayata katkı sağlayan kurslara belediye olarak desteklerinin süreceğini belirtti.

Yılsonu Şenliği

Mamak Kültür Merkezi’nde kurs gören öğrencilerin yılsonu şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Kursiyerlerin yılsonu etkinliğine AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Dağı, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Ercan Kınacı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve eşi Zeliha Akgül, Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, belediye meclis üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdür Kadir Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin ve muhtarlar katıldı.

Kermes

Girişte Ankara il yarışmasında 2. olan Mamak Belediyesi Yıldızlar Van Kız Ekibi tarafından karşılanan protokol, gitar dinletisi eşliğinde MKM mesleki eğitim kursu öğrencileri tarafından düzenlenen kermesi gezdi. Ahşap boyama, stilistlik, moda tasarım, takı tasarım, makine nakış ve dikiş mefruşat ürünlerinin sergilendiği kermesin açılış kurdelesini, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç kesti.

“Desteğimiz Sürecek”

Başkan Akgül, kursiyerlerin 1 yıl boyunca emek vererek hazırladığı serginin hayırlı olmasını diledi. Mesleki eğitim kurslarında çeşitli dallarda 450 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Akgül, emeği geçenlere teşekkür etti. Akgül, kursların gerek sosyal hayata gerekse ekonomik hayata katkı yaptığını bildirdi. Belediye olarak sosyal faaliyetlere desteklerinin süreceğini belirten Akgül, yaz spor okulu kayıtlarının da başladığı müjdesini verdi.

Ebru, Hat ve Tezhip

Muhsin Ertuğrul Sahnesi fuayesinde ise kursiyerler tarafından hazırlanan Türk el sanatlarının gözbebeği ebru, hat ve tezhip sergisi büyük beğeni topladı. Katılımcılar ney dinletisi eşliğinde birbirinden güzel eserleri inceleme fırsatı buldu.

Saz ve Gitar Dinletisi

Yılsonu etkinliği Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen saz ve gitar dinletisi ile son buldu. Konservatuar öğrencilerinin birbirinden güzel şarkı ve türküleri davetlilerin büyük beğenizini topladı.
 

Abdullah Ortaç/ Mamak Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 12:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?