3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Motorize doktorlar geliyor!

Türkiye'nin en büyük devlet hastanelerinden biri olan Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ambulansların giremediği dar sokaklarda acil vakalara ilk müdahaleyi yapacak özel motorize ekip kuruyor.

İlk etapta 5, daha sonra 12 doktorun görev alacağı motorize tim, acil vakalarda hayat kurtaracak.

Yaklaşık iki ay önce Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekimlik koltuğuna oturan Doç. Dr. Murat Bozkurt, kısa sürede yaptığı yeniliklerle dikkat çekiyor. 400 yatak kapasitesi ve devasa alanıyla Türkiye'nin en büyük devlet hastanelerinden biri olan hastane, Sağlık Bakanlığı tarafından 'Travma, Transplantasyon, Nefroloji ve Kardiyoloji' merkezi ilan edildi. Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 18 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitesi yakın bir zamanda hizmete girecek. Hastanede önümüzdeki günlerde tüm cerrahi müdahalelerin yapılacağı Sporcu Sağlığı Merkezi de kuruluyor. Başhekim Murat Bozkurt, merkezde ayrıca sporcuların kalp ve genel vücut performanslarının ölçüleceğini belirterek, merkezde sporculara fizik tedavi hizmeti de verileceğini kaydetti.

Bozkurt, motosiklet kullanabilen 5 doktordan oluşan özel acil müdahale timi oluşturulacağını ifade ederek, "Bu tim acil durumlarda ambulansın giremediği dar alanlara kısa sürede intikal edecek ve vakaya ilk müdahaleyi yapacak. Tim gerekli tıbbi işlemlerin ardından hastayı hastaneye transfere hazır hale getirecek" dedi.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nün doktorların kullanacağı motosikletleri satın aldığını ve doktorların eğitiminin sürdüğünü anlatan Başhekim Bozkurt, 3 ay içinde timin göreve başlamasını beklediklerini söyledi. Başhekim Bozkurt, hastane personelinin çalışma ortamını kolaylaştırmak ve iş motivasyonlarını artırmak için de projeler ürettiklerini belirterek, bu amaçla 75 çocuk kapasiteli kreşin hizmete açılacağını kaydetti. Bozkurt, "Erkek çalışanlarımızın en önemli isteği otopark, kadın çalışanlarımızın ise çocuklarını gönül rahatlığıyla emanet edecekleri bir kreş. Hastanemizde bin araçlık bir otoparkımız var. Açıdan gerek personelimiz ve gerekse hastalarımız araçlarını ücretsiz park edebiliyorlar. Hizmete açacağımız kreş ise Avrupa standartlarında olacak. Çalışanlarımız istedikleri an internete girip çocuklarını kreşten izleyebilecek" diye konuştu.

Başhekim Bozkurt, otobüs ve dolmuşların hastanenin önünden veya yakınından geçmediği için hastaların hastaneye ulaşmada ciddi sıkıntılar yaşadığını vurgulayarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yardım talep ettiklerini ve bu konuda adım atılmasını beklediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 10:47:22
Güncelleme :17 Mayıs 2009 Pazar 11:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?