3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Müteahhitleri dolandıran çeteye darbe

NATO müteahhitliği iş bitirme belgesi verme vaadiyle müteahhitleri dolandırdıkları tespit edilen çeteye yönelik gerçekleştirilen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre,Yenimahalle'de kendilerini Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda NATO'ya ait ihalelerden sorumlu yarbay ve yüzbaşı olarak tanıtan 2 kişinin, NATO ihalelerine girme hakkı ve kapasitesine sahip müteahhitleri dolandırdıkları tespit edildi.

Dolandırıldıklarını söyleyen bazı müteahhitlerin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, jandarma ekipleri yaklaşık 1 ay süreyle yaptıkları takip sonucu, kendisini yarbay olarak tanıtan B.F.S. ile yüzbaşı olarak tanıtan M.Y.'yi gözaltına aldı.

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri, müteahhitlerle sahte yarbay ve yüzbaşının görüşmelerine aracılık ettiklerini belirledikleri A.Ç, Z.D ve N.Ç.'yi de yakaladı. Kendilerine yarbay ve yüzbaşı olarak tanıtan zanlıların NATO müteahhitliği iş bitirme belgesi verme vaadiyle müteahhitlerden belge başına 20 bin TL aldıkları, diğer zanlıların ise müteahhitlerle bu kişiler arasında görüşme ortamı hazırladıkları belirlendi.

Kendilerini yarbay ve yüzbaşı olarak tanıtan zanlıların müteahhitlerle lüks mekanlarda gerçekleştirdikleri görüşmeye üniformalı olarak geldikleri, dolandırdıkları müteahhitlerden yaklaşık 160 bin TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

 Jandarma Alay Komutanlığı'nda sorguları tamamlanan 5 kişi 'suç işlemek amacıyla örgüt kurarak, özel işaret ve kıyafetleri usulsüz kullanmak ve bulundurmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla' Ankara Adliyesine sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 16:42:07
Güncelleme :16 Nisan 2009 Perşembe 16:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?