3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Öğrenci Meclisi toplandı

TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar, çocukları çiçek bahçesinde güller büyütür gibi yetiştirmeye çalıştıklarını belirterek, "Kendinize güvenin ve çok büyük bir milletin evlatları olduğunuzu unutmayın" dedi.

6. Dönem Öğrenci Meclisi Toplantısı, TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleştiriliyor. TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar başkanlığındaki oturum İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gülpınar, toplantıda yaptığı açış konuşmasında, öğrencilerin coşku ve idealleriyle gelecek güzel günlerin habercileri olduğunu söyledi. Türkiye'de genel ve yerel seçimlerden sonra en büyük seçim olan Türkiye Öğrenci Meclisi seçimlerinde öğrencilerin önemli bir deneyim yaşadıklarını vurgulayan Gülpınar, 13 milyon öğrencinin katılımıyla gerçekleşen seçimde büyük bir demokrasi sınavı verildiğini vurguladı. Bu projenin amaçlarından biri olan seçme ve seçilme, işbirliği ve katılım süreçlerini öğrencilerin yaşayarak öğrendiğini belirten Gülpınar, bu yolla demokrasi kültürünü geliştirme imkanı bulduklarını söyledi.

Gülpınar, seçimler sonunda il temsilcisi olma hakkını kazanan öğrencileri kutladı. Yeni seçilen öğrencilerin bu kutsal çatı altında diğer illerden gelen Öğrenci Meclisi üyesi arkadaşlarıyla birlikte çalışacaklarını kaydeden Gülpınar, "İşbirliği, ortak çalışma ve karar alma deneyimlerini yaşayacaksınız. Farklı düşünce ve fikirleri dinleme, düşüncelerinizi paylaşma imkanı bulacaksınız. Diyalog ve uzlaşı kültürünüzü geliştireceksiniz" diye konuştu.

2010 yılında Meclis'in açılışının 90. yıldönümünün kutlanacağına işaret eden Gülpınar, 2010'da yapılacak etkinliklerle İstiklal Mücadelesi heyecanının daha büyük bir coşkuyla kutlanacağını vurguladı. 16 Mayıs 2009'da başlayacak ve 23 Nisan 2010'a kadar sürecek olan programlarla sürecin daha iyi anlaşılmasının sağlanacağını ifade eden Gülpınar, yapılacak etkinliklerle Meclis'in açılışına giden zorlu aşamanın ve bu çabada nasıl bir vatanperverlik duygusunun yattığının daha iyi anlaşılacağını söyledi.

Eğitimciler, aileler ve yöneticiler olarak eğitim çağındaki 20 milyon gencin daha iyi eğitim alması için çalıştıklarını söyleyen Gülpınar, "Biz sizleri nadide birer çiçek olarak görüyoruz. Sizi çiçek bahçesinde güller büyütür gibi yetiştirmeye çalışıyoruz. İlerde çalışma hayatına atıldığınız zaman elde edeceğiniz başarılarla gurur duymak istiyoruz. Büyük Önder Atatürk, cumhuriyetimizin gençlerin omuzlarında yükseleceğine olan inancını defalarca vurgulamıştır. Sizler kendinize güveniniz ve çok büyük bir milletin evlatları olduğunuzu unutmayın" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 12:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?