3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Öğrenciler için ders zili çaldı

2009-2010 eğitim-öğretim yılı Abidinpaşa Büyükelçi Nazım Belger İlköğretim Okulu’nda düzenlenen İlköğretim Haftası kutlama programıyla başladı.

Öğrencilerin şiirler ve şarkılar okuduğu programda, seğmen ekibinin gösterisi beğeniyle izlendi. Sınıflardaki sıralara oturan protokol, okula bu yıl başlayan miniklere nasihatlerde bulundu.

Ders Zili Çaldı

2009-2010 eğitim-öğretim yılı için ders zili çaldı. İlköğretim Haftası nedeniyle Abidinpaşa Büyükelçi Nazım Belger İlköğretim Okulu’nda kutlama programı düzenlendi. Programa, Vali Yardımcısı Mustafa Tapsız, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kılıç’ın Gururu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız’ın okunmasıyla başlayan programda öğrenciler günün anlam ve önemine yönelik şiirler okudu. Miniklerden oluşan koronun okul şarkısını söylediği programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdür Kadir Kılıç, eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Kılıç, Mamak’ın 136 okulu, 5 bin öğretmeni ve yaklaşık 100 bin öğrencisiyle eğitime hazır olduğunu belirtti. Geçtiğimiz öğretim yılında mezun olan öğrencilerden %’de 51’inin üniversiteye yerleştiğini gururla açıklayan Kılıç, bu öğrencilerin %’de 38’inin de 4 yıllık fakültelere girmeye hak kazandığını kaydetti. Bölgedeki okulların teknolojik olarak da donanımlı olduğunu belirten Kılıç, çoğu okulda internet ve akıllı sınıf olduğunu ifade etti.

3 Temel Konu

İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da eğitim-öğretim yılının güzel ve sorunsuz bir şekilde geçmesini temenni ederek “Başkent Ankara’da 860 bin öğrencimiz, 50 bine yakın öğretmenimiz var. 23 bin 600 dersliğimiz aktif durumda. Öğrencilerimiz tatildeyken, öğretmenlerimiz hizmet içi eğitimle kendilerini daha da geliştirdiler” diye konuştu. Aydoğan, veli eğitimi, eğitimcilerin eğitimi ve akademik eğitim olmak üzere bu yıl 3 temel konuda çalışmalarının olacağını söyledi.

İlmi Yakalamak İçin Beyaz Sayfa

Vali Yardımcısı Mustafa Tapsız da Atatürk’ün veciz sözünde olduğu gibi hayatta en hakiki mürşit olan ilmi yakalamak için beyaz bir sayfa açıldığını belirtti. Tapsız, öğretmenler ve velilere bu konuda büyük iş düştüğünü, kendilerinin de tam destek vereceğini ifade etti.

Protokol Okul Sıralarında

Abidinpaşa Lisesi Seğmen ekibinin gösterisiyle devam eden kutlamaların ardından, protokol okulu gezdi. Sınıflardaki sıralara oturan protokol, okula bu yıl başlayan miniklerle sohbet ederek, heyecanlarına ortak oldu.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 14:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?