3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Öğrencilerden tazminat protestosu

Askeri okullardan ayrılan öğrenciler, kendilerinden talep edilen tazminat tutarlarındaki personel ve amortisman giderlerini protesto etti.

Yakalarına Atatürk resmi takarak Kızılay Yüksel Caddesi'nde toplanan askeri okullardan ayrılan bir grup öğrenci, yaptıkları basın açıklaması ile personel ve amortisman giderlerinin kendilerinden talep edilmesine tepki gösterdi.

Yaptıkları basın açıklamasında askeri okullardan ayrılma nedenlerinin irtica olmadığını vurgulayan öğrenciler, hedeflerinin gittikleri okulların eğitim kalitesini artırmak olduğunu vurguladılar. Kendilerinden talep edilen tazminat tutarlarında ayrı birer kalem olarak yer alan personel ve amortisman giderlerinin haksız olduğunu ifade eden öğrenciler, "Burada toplanma sebebimiz 2002 yılı sonrasında yükümlülük senetlerine eklenen ve tazminat miktarlarının yarısını oluşturan 'personel ve amortisman gideri' maddesidir. Yani bizler ödememiz gereken tazminat miktarında oluşan fazlalığın sebebini kamuoyuna açıklamak ve yükümlülük senetlerindeki bu maddenin, ekleyen bakanlıklar tarafından 2003 yılı ve öncesinde olduğu gibi kaldırılmasını arz etmek üzere burada toplanmış bulunuyoruz" dedi.

Devletin kendileri için yapmış olduğu zorunlu harcamaları ödemeye hazır olduklarını dile getiren öğrenciler, "Tüm devlet okullarında olduğu gibi personel ve amortisman giderleri devlet için sabit harcamalardır. Yani bizler olmasaydık bile görevli personel çalışmaya devam edecek, amortisman tutarları muhasebe esaslarına göre tutulmaya ve düşülmeye devam edecekti. Hepimizin bildiği gibi hiçbir devlet okulunda okuyan öğrenciden bu tutarlar talep edilmemektedir. Fakat 2003 yılından bu yana bizlerden, özel okul statüsündeki öğrencilerde olduğu gibi bu harcamalar istenmektedir" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup, randevu aldıkları milletvekilleriyle görüşmek üzere TBMM'ye geçti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 13:10:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?