3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Oktay için gözyaşları sel oldu

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Hareket Daire Başkanı Behçet Oktay için Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bir tören düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Hareket Daire Başkanı Oktay için Emniyet Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen törene İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, eşi Şengül, oğulları Mehmet Toğan, Burak ve kızı Gökçek Oktay ile çok sayıda meslektaşı katıldı.

Oktay'ın özgeçmişinin okunması ile başlayan törende konuşan Emniyet Genel Müdürü Köksal, büyük bir acı yaşadıklarını belirterek, "Acılar paylaşıldıkça hafifler, acımızı paylaşmaya gelenlere teşekkür ediyorum. Kahraman bir insandı. Özel Hareket'i en iyi nasıl yönetirim, nasıl faydalı olurum gayreti içindeydi" dedi. Oktay'ın dünyanın en iyi Özel Hareket eğitim alanını yapma rüyasının olduğunu sürekli kendisine söylediğini ifade eden Köksal, "Bütün çalışmaları başarılıydı. Herkes onu severdi. Kısa dönemli bir buhran böyle bir kahramana yakışmadı. Kahramana yakışmaması üzüntümüzü artırdı" şeklinde konuştu.

Oktay'ın çok az insana nasip olan TSK Üstün Hizmet Madalyası sahibi olduğunu hatırlatan Köksal, Oktay'ın eşi ve çocuklarına hitaben de, "Bu teşkilat her zaman yanınızdadır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hicret Camii hatibi Nuri Uzuner dua etti.
Törene aralarında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın da olduğu çok sayıda kişi çelenk gönderdi. Tören, yakınlarının ve meslektaşlarının gözyaşları arasında Oktay'ın naaşının uğurlanması ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 22:20:43
Güncelleme :25 Şubat 2009 Çarşamba 22:37:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?