3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Otele kaçak su baskını!

Ankara'nın Ulus semtindeki ''Kartlı su sayacı'' kullanan ve 9 ayda sadece 65 TL'lik su satın alan 110 yatak kapasiteli bir otelin ihbar sonucu kaçak su kullandığı ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Ulus'ta 45 odalı ve 110 yatak kapasiteli bir otelin ''kaçak su kullandığına'' ilişkin ASKİ'nin Alo 185 nolu hattına ihbar geldi.

İhbarı değerlendiren ekipler, Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan arama izni ile polis eşliğinde gittikleri otelde, denetim yaptı.

Kayıtlarda yapılan incelemede ''kartlı su sayacı'' kullanan otelin 9 ayda sadece 65 TL'lik su aldığı belirlendi.

Otelin tüm vanalarının kapatılmasına karşın en üst katındaki odaların musluklarından tazyikli su aktığını tespit eden ekipler, kaçak su kullanıldığını belirleyerek sayacı iptal etti.

Kaçak su tutanağı tutulup ceza kesilen otel sahipleri için cezanın ödenmemesi halinde Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

Yetkililer ceza miktarının, otelin kaçak suyu kullanmaya başladığı dönemin belirlenmesi ve o dönemden günümüze kadar normal koşullarda tüketmesi gereken miktara göre saptandığını ifade etti.

ASKİ'NİN DENETİMLERİ

ASKİ Genel Müdürlüğünce kaçak su kullanan kişilere karşı sıkı bir denetim yürütüldüğünü bildiren yetkililer, yapılan bu denetimler sayesinde kanuna aykırı olarak kaçak su kullanan ve ''su hırsızlığı'' yapanların tespit edilerek caydırıcı cezalar kesildiğini ve cezayı ödemeyeler için de Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti.

Sayaçların kontrol edilmesine engel olunan yerlerin sorumluları için 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle suç duyurusunda bulunulduğunu anlatan yetkililer, vatandaşları ağır ceza gerektiren ''sayaç memurlarına mukavemet'' suçunu işlememeleri konusunda uyardı.

Yetkililer, vatandaşlardan resmi devlet görevlisi olan sayaç memurlarına kolaylık göstermelerini, kaçak su kullanan kişileri tespit ettiklerinde de kurumun Alo 185 nolu telefonlarına ihbarda bulunmalarını istedi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 10:19:44
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 10:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?