3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Oto yollara sıkı denetim geliyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, oto yollarda denetimleri artırmak için bir dizi uygulamayı devreye sokmaya hazırlanıyor. Otoyollarda tepe lambalarında gizli kameralı radarlarının olduğu ekip araçları görev alacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, otoyollarda trafik denetimlerini artıracak. Otoyol polisi uygulamasından sonra otoyollara fotoğraf çekebilen digital sabit radarlar konulacak. Otoyollarda görev yapacak özel otoların tepe lambalarına da gizli kameralı radar konulacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, otoyol polisleri uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmaları tamamlandı.

Yeni uygulamanın yaz aylarından itibaren yürürlüğe girmesi hedefleniyor. 10 milyon lira tutarındaki proje kapsamında ilk etapta tam donanımlı ve kitli, bilgisayarlı 50 oto alımı planlandı. Her otoda 3 polis görev yapacak. 24 saat boyunca iki vardiya halinde çalışacak polis sayısı da 300 olarak belirlendi.
Özel olarak seçilecek bu polisler üç ay boyunca ileri teknik sürüş ve suçlu sürücü kovalamaca gibi konularda üç ay boyunca özel eğitim aldıktan sonra göreve başlayacaklar. Otoyol polislerinin kıyafetlerinin normal trafik polis kıyafetinden değişik olması da alınan kararlar arasında yer aldı.

Otoyollarda denetimin tam olarak sağlanması amacıyla özel polis uygulamasından sonra otoyollara fotoğraf çekebilen digital sabit radarlar konulacak. Otoyollarda görev yapacak özel otoların tepe lambalarına da gizli kameralı radar konulacak.

Ayrıca, hem otoyollar için hem de genel trafik denetimleri için bin 100 yeni araç, bin 500 alkolmetre cihazı ve 600 dijital radarın da alınacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 11:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?