3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Otomobil dolandırıcılarına darbe

BAŞKENTTE OTOMOBİL DOLANDIRICILARINA BÜYÜK DARBE

Ankara polisinin bir dolandırıcılık şebekesine yönelik düzenlediği "Şanzıman -1" operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda bir şebekenin internetten araç satan kişilerle irtibat kurarak 'aracı kontrol etme' bahanesiyle dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Aynı yöntemle 33 kişinin dolandırıldığı belinlendi. Başkent polisinin organize ettiği operasyonla Ankara, İzmir, Afyon ve Fethiye'de yapılan eş zamanlı yapılan operasyonla, dolandırıcılık yöntemiyle çalınan 13 otomobil de ele geçirildi.

Yapılan tespitlerin ardından Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Ankara, İzmir, Afyonkarahisar ve Fethiye ilçesinde eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirdi. "Şanzıman-1" adı verilen operasyonda şebekenin elebaşı Süleyman B. ile birlikte Mustafa A., Bayram K., Mesut T., Sinan B., Selahattin U., Hasan A., Ümmügülsüm A., Abdullah Ş., Yeter Ş., Ercan K., ile İsmail B., Hakan G., Hasan K., Orhan Y., Burcu Y., Hüseyin Hakan A. ve Hakan Ö. gözaltına alındı.

Zanlıların, internetten otomobil satan kişileri belirlemelerinin ardından satıcılarla irtibata geçerek, önceden ayarladıkları kafe internet kafe ve lokanta gibi iş yerlerine çağırdığı, vatandaşla yapılan pazarlık sırasında deneme bahanesiyle alınan araçların çalınarak götürüldüğü belirlendi. Şebekenin vatandaşlara güven vermek için çetenin kadın üyelerini kullanarak aile görüntüsü verdikleri tespit edildi. Çalınan araçlar sahte plakalar ve tescil belgeleri düzenlenerek ya da parçalanarak satıldığı anlaşıldı. Yapılan çalışmalarda 13 aracın Ankara ile değişik il ve ilçelerde ele geçirilerek sahiplerine teslim edildiği bildirildi.

BAŞKENTTE OTOMOBİL DOLANDIRICILARINA BÜYÜK DARBE
BAŞKENTTE OTOMOBİL DOLANDIRICILARINA BÜYÜK DARBE
BAŞKENTTE OTOMOBİL DOLANDIRICILARINA BÜYÜK DARBE
BAŞKENTTE OTOMOBİL DOLANDIRICILARINA BÜYÜK DARBE
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 11:57:02
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 13:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?