3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Otomotiv sektöründe indirim bayramı

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi, krizden ciddi şekilde etkilenen otomotiv sektörünü canlandırırken, sektör çalışanları ÖTV indiriminin süresinin uzatılması talebinde bulunuyor.

Oto galericisi Necip Atalan, ÖTV indirim öncesi piyasalarda tamamen durgunluğun hakim olduğunu belirterek, "ÖTV indirimi ile büyük bir canlılık başladı. Aracına göre 3-5 bin TL indirim oldu, bu da büyük bir hareket sağladı. Şu ada stoklarımız yarı yarıya eridi. Hareket güzel, satışlar güzel, temennimiz böyle devam eder. ÖTV indiriminin süresi uzatılırsa otomotiv sektöründeki canlılık devam eder" diye konuştu.

Oto galericisi Asalet Şankazan ise, son 6 ayda otomotiv piyasasının büyük bir düşüş yaşadığını, ÖTV indirimi ile bir ayda sattıkları araç toplamı kadar günde araba satmaya başladıklarını vurguladı.

Şankazan, "24 bin olan aracımız 20 bine, 36 binden 30 bine kadar düştü. Yani ciplerde 6 bin, binek araçlarda 3-4 bin arasında büyük bir indirim oldu. Sıfır araç satışları yüzde 200 arttı, bazı modellerde ihtiyaca cevap veremiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 17:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?