3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Özcan'dan oğluna domuz gribi testi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, domuz gribi vakalarının görüldüğü Özel Bilkent BUPS İlköğretim Okulu'nda okuyan küçük oğlunda bir ateş görülmediğini belirterek, "Kontrol ediyoruz'' dedi.

YÖK Genel Kurulu, Özcan'ın başkanlığında YÖK'te toplandı. Özcan, toplantıya verilen öğle yemeği arasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Suriye'ye yaptıkları ziyareti anımsatarak, yükseköğretim alanında bu ülke ile ne gibi çalışmalar yapılacağını sorması üzerine Özcan, Türkiye'deki üniversitelerden 10-12 kişilik bir grubun 1 Aralık'ta Suriye'ye gideceğini kaydetti. Rektörlerin burada görüşmeler yapacağını ifade eden Özcan, şöyle konuştu:

''Orada bir yol haritası çizilecek. Ondan sonra oradaki rektörler buraya gelecek ve Türkiye'de de aynı türden toplantı yapılacak. Oradan gelecek 6-7 rektörü misafir edeceğiz. Burada yol haritasını detaylandıracaklar. Hangi üniversite hangi program bazında işbirliği yapacak o belli olacak. Enteresan fikirleri var. Mesela hoş bir şey söylediler, 'hem Türk hem Suriye hükümeti olarak bir miktar parayı bir yere koyalım ortak bir fon oluşturalım. Bu fondan beraber projeler yapalım.' Bu, benim çok hoşuma gitti.Böyle işler yapabiliriz.''

ÖSS ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlarla ilgili bir çalışma yapılıp yapılmayacağı sorusuna Özcan, ''Bu konuda henüz önümüze bilgi gelmediği için bir şey söyleyemeyeceğim ama bir analiz yapmak istiyoruz. ÖSYM'den istatistikler gelsin, bakalım'' yanıtını verdi.

Özcan, domuz gribi vakalarının görüldüğü Özel Bilkent BUPS İlköğretim Okulu'nda okuyan küçük oğluyla ilgili soru üzerine, oğlunda bir ateş görülmediğini ancak kontrol amacıyla test yapıldığını belirterek, "Kontrol ediyoruz'' dedi. Özcan, YÖK'ün domuz gribi konusunda üniversitelere bir yazı göndermediğini ancak bir vaka ile karşılaşılması durumunda gerekli tedbirlerin alınacağını da söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 15:17:04
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 18:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?