3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Parklara tasarruflu lamba

Mamak’ta parklar tasarruflu lambalarla aydınlanacak. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, özel enerji tasarruf lambalarının hem daha iyi aydınlattığını hem de daha uzun ömürlü olduğunu belirterek, “Bu uygulamayla ciddi oranda tasarruf sağlayacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Tasarruflu Lambalar

Mamak’ta park ve bahçelerin aydınlatılmasında kullanılan lambalar, yerini tasarruflu lambalara bırakıyor. Enerjiden tasarruf için bölgedeki parklarda çalışma başlatan Mamak Belediyesi, mevcut ampulleri, az elektrik harcayan özel enerji tasarruf lambalarla değiştiriyor.

Lambalar diğerlerine göre daha az enerji harcarken, hem daha uzun ömürlü hem de daha iyi aydınlatıyor. Uygulama pilot bölge olarak seçilen Mamak Belediye binasının karşısındaki 150.Yıl Parkı’ndan başladı. Kısa bir süre içerisinde de diğer parklar Led ampullerle aydınlanacak.

“Parklar Daha İyi Aydınlanacak”

Tasarruf lambalarının normal ampullere oranla ortalama % 80 daha az enerji tükettiğini ve 10 kat daha uzun ömürlü olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasının önemine dikkat çekti. Başkan Akgül, “Parklarımızda hayata geçirdiğimiz bu uygulamayla ciddi oranda tasarruf sağlayacağımızı düşünüyoruz. Parklarımız daha iyi aydınlanırken, enerjiden de tasarruf edeceğiz” dedi.

Yeşil Alanlar Çağdaşlığın Simgesi

Kentsel dönüşümü yürütürken, Mamaklılar’ın nefes alabileceği, dinleneceği, eğlenceli vakit geçireceği yeşil alanların yapımını da ihmal etmediklerini belirten Akgül, “Yeşil alanlar çağdaş bir kentin gelişmişliğin simgesi. Mamak’ta 187 park, sağlıklı yaşamı destek için 19 koşu parkuru, voleybol, futbol, basketbol ve tenis sporları yapılabilen 19 spor kompleksi ve 40 ayrı noktada fitness alanımız var. Bunlar modernize ederken, yeşil alanları da sürekli olarak arttırıyoruz” diye konuştu.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 15:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?