3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'Pavyon fedaisi olmak istemiyoruz'

Dünya çapında derece elde etmelerine ve üniversite mezunu olmalarına rağmen beden öğretmeni olamayan bir grup milli kick boksçu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) önünde kiremit kırarak protestoda bulundu.

GSGM binası önünde toplanan yaklaşık 20 milli kick boksçu, yürürlükteki yasaların kendi sporlarının da içinde bulunduğu sporlara karşı çifte standart oluşturduğunu iddia etti.

Kick boksçular adına açıklama yapan Dünya Kick Boks Şampiyonu ve Milli Takım Antrenörü Ersan Turan, 'Olimpik' olarak tabir edilen sporlarda Olimpiyat Oyunları, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ile Akdeniz ve Askeri Oyunlar'da ilk 3 dereceye girenlerin KPSS sınavına girmeden beden eğitimi öğretmeni olmaya hak kazandıklarını hatırlattı.

Ersan Turan, kendilerinin de milli takım sporcusu olduğunu ve dünya çapında dereceler yaptıklarını vurgulayarak Olimpik spor olarak kabul görmedikleri için bu haktan mahrum kaldıklarını söyledi. Ersan Turan, uluslararası arenada madalyalar kazanmış milli sporcular olmalarına rağmen ikinci sınıf muamale gördüklerini ifade etti. Çok büyük bir mağduriyet içinde olduklarınının altını çizen Ersan Turan, "Bizim için kriter sadece Olimpiyatlar mıdır? Eğer öyle ise diğer branşların kaldırılıp sadece Olimpiyatlar üzerine çalışma yapılması gerekir. Yaptığımız branş Olimpik değilse, bu bizim kabahatimiz değildir. 7-8 yaşlarında spora başlayan sporcular yaptıkları sporun Olimpik olup olmadığını nerden bilebilir ki? Bizler, spor yaşamımızı devam ettirmemiz için ekmek parası kazanmak durumundayız. Bizler pavyon fedaisi değil öğretmen olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

2003 yılında dünya şampiyonu olan Murat Zılkuş ve birçok şampiyonluğu bulunan Ahmet Çelik de çok zor şartlar içinde yaşamlarını sürdürdüklerini ve kendilerine 'bodyguard' muamelesi yapıldığını belirterek, üniversite mezunu olduklarını ve sadece onurlarıyla öğretmenlik yapmak istediklerini söyledi.  milli kick boksçular, açıklamaların ardından GSGM önünde kiremit kırarak protesto gösterisi yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 14:22:20
Güncelleme :18 Ağustos 2009 Salı 14:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?