3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Pazarcıya bağırma yasağı

Yenimahalle'de, pazarlara çeki düzen veriliyor. Pazar esnafı, belediye tarafından hazırlanan mavi önlükleri ve yaka kartlarını kullanıyor.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, pazarlarda esnafın düzgün kılık kıyafeti ve hitap şekliyle vatandaşların beklentilerini karşıladığını ifade etti. Yaşar, önceki gün Yenimahalle Kapalı Pazaryerini gezdi. Pazarcılarla konuşan Yaşar, vatandaşlarla da sohbet etti.

Yenimahallelilerin rahat bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için pazar yerlerine bir takım düzenleme getirdiklerini anlatan Yaşar, "Vatandaşlarımız çığırtkanlığın yapılmadığı ortamlarda alışveriş yapıyor. Yenimahalle pazarlarını diğer
pazarlardan ayıran yanı, gürültü kirliliğinin yaşanmamasıdır. Pazar esnafının kılık kıyafeti konusunda da gerekli özeni gösteriyoruz. Hepsi tek tip önlük giyiyor. Kimin pazarcı kimin müşteri olduğu böylelikle ortaya çıkıyor. Ayrıca, her esnaf için yaka kartı hazırladık. Yaka kartı takma zorunluluğu var. Vatandaş, bu yaka kartı sayesinde kimden alışveriş yaptığını biliyor" dedi.

Pazarlarda taze ürünlerin olduğunu ve daha uygun fiyatlarda alışveriş yapma imkanı bulunduğunu belirten Yaşar, şöyle konuştu: "Vatandaşların bütçelerini sarsmayacak ve çocuklarına taze besinler yedirebileceği çok az yer var. Bu yüzden pazarlarımıza sahip çıkmalıyız."

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 14:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?