3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Pazarlar yeniden düzenleniyor

Mamak Belediyesi pazaryerlerinin daha düzenli olması için çalışma başlattı. Derbent Mahallesi’ndeki pazaryerini denetleyen Mamak Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Orhan, ilçe halkının ve esnafın daha rahat ve sağlıklı ortamda alışveriş yapabilmesi için bir dizi düzenlemeye gideceklerini söyledi.

Derbent’te Pazar Denetimi

Mamak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri pazar denetimlerini sürdürüyor. Zabıta Müdürü Mustafa Orhan, Pazarcılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Tarlacı ve belediye ekipleri, Derbent Pazaryeri’nde denetimde bulundu. Eksikleri yerinde tespit eden Orhan, pazarcı esnafına hayırlı işler dileyerek, sıkıntı ve isteklerini dinledi.

Pazarlar Yeniden Düzenleniyor

Esnafın ve Mamak halkının rahatı için pazarlarda bir dizi düzenlemeye gideceklerini söyleyen Orhan, “Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün talimatıyla pazaryerlerimizin daha derli toplu olması için çalışma başlattık. Zabıta karakollarımız pazarlarda incelemelerde bulunarak, rapor hazırlıyor. Pazaryerlerine yağlı boyayla çizgi çekerek, düzensizliğin önüne geçeceğiz. Esnafın tezgahını açacağı yer belli olacak. Böylelikle, sıkışıklık ortadan kalkacak. Pazarların girişine terazi koyacağız. Ayrıca pazarcı esnaf üzerinde Mamak Belediyesi logosu bulunan önlükleri giyecek” dedi.

Müşteriye Saygı

Pazarın aydınlatılmasından temizliğine kadar belediye olarak üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını anlatan Orhan, esnaftan da aynı özeni beklediklerini belirtti. Pazar denetimlerinin sıklıkla devam edeceğini ifade eden Orhan, müşteriye kötü davranan esnafın bir daha pazaryerine alınmayacağını vurguladı. Orhan, bu konuda kararlı olduklarının altını çizdi.

Sorunlar Dayanışmayla Çözülecek

Esnafla karşılıklı dayanışma ve hoşgörü çerçevesinde sorunları çözeceklerini kaydeden Orhan, “Mamak’taki Pazar yerleri pırıl pırıl olacak. Esnafımızın da bize bu konuda yardımcı olacağına inanıyoruz. Böylelikle müşteriler alışveriş için pazaryerlerini daha çok tercih edecek. Amacımız hem Mamaklıların hem de esnafımızın rahat ve sağlıklı bir ortamda alışveriş yapmasını sağlamak” diye konuştu.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 08:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?