3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Polis copu, öğretmeni kör etti

23 yıllık öğretmen Dengiz Sönmez, dilekçe vermek üzere bir grup eğitimciyle gittiği Milli Eğitim Bakanlığı önünde yediği polis copu yüzünden görme yetisini kaybetti

Eğitim-Sen Ankara 2 No’lu Şube üyesi, Dengiz Sönmez, 5 Haziran’da dilekçe vermek üzere bir grup eğitim çalışanıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) yürürken emniyet güçleri müdahale etti. Biber gazı ve gözyaşartıcı bombaya maruz kalan Sönmez, yerde kalan bir arkadaşına yardım etmek isterken polis copuna hedef oldu. İki kez ameliyat geçirmesine karşın görme yetisini büyük ölçüde kaybeden Sönmez, olayı şöyle anlattı: “23 yıllık öğretmenim. 5 Haziran günü ‘eğitimin laik, demokratik, kamusal olması, çocuklara kreş, beslenme ve temiz su imkânı sağlanması, yılda iki kez sağlık taraması yapılması, kadrolu çalışma, eşit işe eşit ücret, yöneticilerimizi seçimle belirlemek’ gibi talepleri iletmek üzere MEB’den randevu alınmıştı. Şube yöneticilerimiz ve genel merkez yöneticilerimiz Zafer Parkı’nda toplanmıştı. Ben de arkadaşlarıma destek amacıyla oraya gittim. Ancak yürüyüşe izin verilmedi. Bekliyorduk.

Önce cop, sonra gaz
Ön grupta arbede çıktı. Ben arka gruptaydım. Polis ön grubu coplayınca kaçtık. Sonra gaz bombaları geldi. 20 metre geride bir şube yöneticimiz kalmış. Polisler onu copluyordu. Yanına gittim, ‘Yapmayın’ diye bağırdım. Bir polis ‘O..... Çocukları’ diye bağırarak, copu yerleştirdi. Gözüme geldi. Polisin yüzünü kaskın içinde görebildim. Ankara Numune Hastanesi’ne kaldırıldım. Kanamanın olduğunu, kanama bitmeden müdahale edemeyeceklerini söylediler. Bunun üzerine Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’ne gittim. Aralıklı iki operasyon geçirdim. Şimdi yüzde 20 görme bozukluğum var. Travmaya bağlı olarak da göz tansiyonu ve 5 derece astigmat oluşmuş. İki operasyon daha olmam gerekiyor.”

Vali için suç duyurusu
Dengiz Sönmez, kendisine copla saldıran polis memuru hakkında “darp” suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na, polislerin eylemi amirlerinden habersiz gerçekleştiremeyecekleri görüşüyle de Ankara Valisi Kemal Önal hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçundan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 10:49:10
Güncelleme :13 Ağustos 2009 Perşembe 10:54:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?