3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Polis göbek eritecek!

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, yayımladığı genelgede boy ve kilo farkı olan personelin durumunun siciline işleneceğini belirtti

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, boy ve kilosu orantısız olan personeli uyaran bir genelge yayımladı. Özdemir’in boy ve kilo farkı olan personelin durumunun siciline işleneceğini bildirmesinin ardından, aşırı kilolu bazı personelin diyet için tıbbi destek almaya başladığı öğrenildi.

Polisin daha aktif çalışması ve sokağa hâkim olunması için bir dizi yeni uygulama başlatan Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, göreve başladıkları dönem ile halen görev yaptıkları dönem arasında vücut ölçüleri çok farklı olan personelle ilgili bir genelge yayımladı. Polis merkezleri ve şubelerinde denetimler yapan Özdemir, boy ve kiloları arasında büyük fark olan personelin, teçhizat kullanmada zorlandığını tespit etti. Özellikle göbekli memurların teçhizatların taşınmasında kullanılan ‘özel teçhizat kemeri’ni takamadıklarını gören Özdemir, genelgede göbeklerin eritilmesi için ‘diyet’ yapılmasını istedi.

Genelgede şunlara yer verildi: “Mevzuat hükümlerine göre gerekli şartları taşımayan personelin 2009 yılı sicil dönemi öncesi, boy ve kilo farkları alınarak, sicil raporları doldurulurken bu konunun da ayrıca değerlendirileceğinin bilinmesi, boy ölçüsünün santimetre olarak son iki rakamı ile kilosu arasında 15 kilogram eksik veya fazla fark olan personele konunun tebliğ edilmesi, diğer personelin de bilgilendirilmesi sağlanacak.”

Genelgede, boy ve kilo arasındaki farkın amirlerce takip edileceği ve hazırlanacak raporun Özdemir’e sunulacağı kaydedildi
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 09:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?