3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Profesörden iki çocuğa tecavüz!

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, 13 yaşındaki D.T. ve 14 yaşındaki T.Y. adlı kimsesiz iki küçük kız çocuğuna birçok kez 'fiili livata yoluyla' tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Prof. Dr. T. K.'ye 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, T.K.'nın Emek'teki bürosuna gittikleri de tespit edilen söz konusu kızları 'zorla fuhuşa sürüklediği' iddia edilen ve davanın tek tutuklu sanığı olan E. G. katılırken, tutuksuz sanık Prof. Dr. T. K. katılmadı. Duruşmada son sözü sorulan E.G. 'zorla fuhuşa zorlama' iddialarını reddetti ve kızların Prof. Dr. T. K.'nin da aralarında bulunduğu bazı kişilerle kendi istekleriyle birlikte olduklarını söyledi.

'BEN ZATEN İKTİDARSIZIM'

Sanık E.G., daha sonra masum olduğunu belirterek beraatini talep etti. Ancak mahkeme E.G.'yi 27 yıl ağır hapis cezasma çarptırdı. Ardından Prof. Dr. T.K. ile ilgili suçlama gündeme geldi.

Mahkeme, bürosunda yapılan aramalarda bulunan ve dava dosyasına giren porno CD'ler için mahkemede "Sperm değerlerim düşük olduğu için, doktorum bu konuda tavsiyede bulundu" şeklinde savunma yapan Koç'a 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Önceki davalarda "Şeker hastası olduğum için iktidarsızım. İktidarsız insan nasıl tecavüz eder?" diyerek iddiaları yalanlayan ve akademik yaşamı boyunca 'saygınlığıyla' tanındığını ifade eden T.K., kararı temyiz edeceğini söyledi. Dosya Yargıtay'da incelenecek ve nihai kararı Yargıtay verecek. 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 11:50:05
Güncelleme :10 Temmuz 2009 Cuma 11:56:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?