3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Putin'e Greenpeace protestosu!

Rusya Başbakanı Vlademir Putin'in Ankara ziyareti uluslararası çevre örgütü Greenpeace eylemcileri tarafından protesto edildi.

Bir günlük çalışma ziyareti için Ankara'ya gelen Rusya Başbakanı Putin'in ziyaretini protesto eden 12 Greenpeace eylemcisi Kızılay Meydanı'nda izinsiz gösteri gerçekleştirdi. Greenpeace eylemcileri üzerlerinde Putin'in resimlerinin olduğu matruşkalarla birlikte Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak 'Nükleer, Hayır, Teşekkürler" yazılı pankartlar açtı.

Gruba müdahale eden Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri Kızılay Meydanı'nda eylem yapmanın Valilik kararı ile yasaklandığını hatırlatarak grubun açıklamalarını Milli Müdafaa Caddesi üzerinde yapmalarını istedi. Bu sırada çevik kuvvet ekipleri grubu çember içine aldı.

Grup, polisin uyarısı üzerine Milli Müdafaa Caddesi'ne geçti. Burada grup adına Greenpeace Akdeniz Enerji Kampanyası Sorumlusu Korol Diker bir açıklama yaptı. Diker, Rus yapımı bir oyuncak olan matruşkalarının büyükten küçüğe sıralanmış tıpa tıp birbirine benzeyen bebeklerden oluştuğunu hatırlatarak, "Yani söz konusu matruşka olduğunda işin içinde sürpriz yok; Rusya Başbakanı Vlademir Putin'in ziyaretinden de sürpriz değil yine pahalı, tehlikeli ve dışa bağımlı nükleer enerji çıkacak" dedi.

Nükleer lobisinin nükleer enerjinin temiz ve güvenilir olduğunu söylediğini hatırlatan Diker, "Evet, nükleer enerji denenmiş ve kendisini kanıtlanmış bir enerji kaynağıdır, kanıtlandığı yer ise Çernobil'dir" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından grup bir süre Kızılay'da bildiri dağıttı. Eylem olaysız sona erdi

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 10:34:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?