3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ramazan etkinlikleri sürüyor

Keçiören Belediyesi'nin düzenlediği ''Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'' her gün değişik bir ülkenin kendi kültürünü tanıttığı programlarla sürüyor.

Keçiören Belediyesi'nin, 24 ülkenin katılımıyla belediye binası yanında gerçekleştirdiği programda kurulan stant ve sergilerle değişik ülkeler kendi kültürlerini tanıtma fırsatı buluyor. Alana kurulan lunaparkta da çocuklar gönüllerince eğleniyor.

Gece geç saatlere kadar süren programlarda Hacivat-Karagöz, kukla gösterileri, sihirbazlar, geleneksel orta oyunları ve fasıllar yer alırken, her gün ayrı bir ülkenin sergilediği gösteriler ve konserler yapılıyor. Her gün binlerce Ankaralının ziyaret ettiği etkinliklerde şimdiye kadar Türksoy gecesi, Ahmet Yesevi Sanat Topluluğu, Kırım Halk Cumhuriyeti gecesi, Ömer Karaoğlu Konseri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gecesi yapıldı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, 24 ülkenin katıldığı uluslararası ramazan etkinliğinin ülkeler arasında dostluk ve kardeşlikleri pekiştirdiğini ve bu sayede o ülkelerle aramızda sıcak bir bağ oluştuğunu söyledi.

Başkan Ak, ''Ramazan etkinliklerimizde kardeş ülkelerin geleneklerini ve Ramazanı nasıl yaşadıklarını görme imkanı bulduk. Her gün değişik bir ramazan akşamı yaşıyoruz. Böylece Ankaralılar ile diğer ülkelerin kültürleri arasında bir bağ oluşturduk'' dedi.

Programa katılan ülke temsilcileri de, kendi geleneklerini gösterme imkanı buldukları için Başkan Ak'a teşekkürlerini sundu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 11:49:50
Güncelleme :26 Ağustos 2009 Çarşamba 11:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?