3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Saatlerce kurtarılmayı bekledi

Başkentte hurda kağıt toplayan bir kadının kullandığı at arabası ile otomobilin çarpışması sonucu yaralanan at, saatlerce yol kenarında kaldırılmayı bekledi.


Alınan bilgiye göre, hurda kağıt toplayan Ayfer Yıldız, at arabası ile Ostim Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde giderken Adnan Olcay yönetimindeki 35 AP 8894 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada at yaralanırken, otomobil hasar gördü. Olay yerine gelen polisler yol güvenliğini sağlayarak, atın kaldırılması için belediye ekiplerinden yardım istedi. Ekmek teknesini kaybeden 6 çocuk annesi Ayfer Yıldız, "6 çocuğuma kağıt toplayarak geçindiriyorum. Ben ne yapacağım şimdi" diye çaresizlik içinde yardım bekledi. Olay yerine gelen kadının yakınları atı kaldırmaya çalışırken, trafik polisleri ata dokunmamaları konusunda uyardı.


Kaza yapan araçta bulunan vatandaşlar ise, at arabasının kaçtığını ve aniden önlerine çıktığını iddia etti. Polis ekiplerinin talebi üzerine olay yerine gelen köpek toplama aracındaki görevlilerin at için bir şey yapamayacaklarını söylemeleri üzerine atı kaldırmak için iş makinesi istendi. Saatler süren bekleyiş sırasında atın sahibi ve yakınları su vererek atın acısını dindirmeye çalıştı. Uzun bir bekleyişten sonra olay yerine iş makinesi ve kamyon geldi. Yıldız'ın atı tedavi ettireceğini söylemesi
üzerine at iş makinesinin kepçe kısmına yüklenerek Ayfer Yıldız'ın olay yerine yakın çadırına götürüldü.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 14:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?