3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'Saç tıraşı' rekor demesi başladı

ANKARA'DA 'SAÇ TIRAŞI' REKOR DEMESİ BAŞLADI

Ankara'da 26 yıldır kuaförlük yapan Ercan Buyruk, Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırmak için bir günde 360 kişi saç tıraşı yapma rekor denemesine başladı.

Yoğun ilgi ile karşılaşan Buyruk'un rekor denemesinde vatandaşlar sıraya girerek ücretsiz tıraş olma imkanı buldu.

Ankara'da Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye çalışan 26 yıllık kuaför Ercan Buyruk, bir günde 360 kişiyi saç tıraşı yapma rekor denemesine başladı. Yenimahalle Belediyesi Nikah Salonu'ndaki rekor denemesine başlayan Buyruk'a vatandaşlar yoğun destek verdi.

Sıraya giren vatandaşlar Buyruk'un rekor denemesine katkıda bulunurken, hem de ücretsiz tıraş olma imkanına sahip oldu. Birçok ünlüyü tıraş eden Buyruk, rekor denemesine 1,5 yıl önceden hazırlanmaya başladığını belirterek, bu rekoru kırarak Türkiye'ye hediye etmek istediğini belirtti. Türkiye'deki kuaförlerinde artık bir isme sahip olması gerektiğini belirten Buyruk, bu rekor denemesini başarıyla tamamlayarak Türkiye'deki kuaförlerinde artık bir söz sahibi olmasını istediğini söyledi. Bir günde 360 kişiyi tıraş etmek istediğini ifade eden Buyruk, rekor denemesine 19.30'da başladığını ve aradan geçen zamanda kaç kişiyi tıraş ettiğini saymadığını belirtti. Kendisine destek verenlere teşekkür eden Buyruk, bu rekor denemesini kırmak için vatandaşların da

desteğine ihtiyacı olduğunu ve saç kesiminin kurallara uygun olarak yapıldığını kaydetti. Buyruk, "Rekor denemesine ara vermeden devam edeceğim. Tıraştan ücret almıyoruz. Bana destek veren diğer berber arkadaşlara çok teşekkür ediyorum" dedi. 4 saat içerisinde 60 kişiyi tıraş eden Buyruk'un rekor denemesine Ankara Kuaförler Odası'ndan 3, Guinness temsilciliğinden 3 gönüllü olmak üzere 6 kişilik jüri ekibi takip ediyor.

Tıraş olan vatandaşlar Buyruk'a katkı sağladıkları için mutlu olduklarını ve ücretsiz tıraş olma imkanına sahip olduklarını belirttiler.

Rekor denemesine mola vermeden devam eden Buyruk'a yardıma gelen diğer berberler elleri ile su içirerek, alnındaki teri sildiler.

Buyruk'un rekor denemesi yarın akşam saatlerinde sona ereceği öğrenilirken, tıraş olan bir vatandaş kafasının arkasına yazdırdığı 'Guinness' yazısı dikkatlerden kaçmadı.

ANKARA'DA 'SAÇ TIRAŞI' REKOR DEMESİ BAŞLADI
ANKARA'DA 'SAÇ TIRAŞI' REKOR DEMESİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 10:38:03
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 13:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?