3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Sağlık çalışanları eylem yapacak

Sağlık çalışanları, sözleşmelilere kadro verilmesi, hizmetlilerin memur yapılması, çalışma saatlerinin düşürülmesi ve nöbet ücretlerinin artırılması için eylem yapmaya hazırlanıyor.

Türk Sağlık-Sen'in organize edeceği eylem ile sağlık çalışanları 28 Mayıs'ta Ankara'da bir araya gelecek. "Haklarımızı Almak İçin 28 Şubat'ta Ankara'dayız" adıyla düzenlenen miting Abdi İpekçi Parkı'nda yapılacak. Yaklaşık 10 bin kişinin katılması beklenen eylem için Ankara'ya 21 ilden sendika tarafından otobüs kaldırılacak.

Ankara'da sağlık kurumlarında eyleme katılım için broşürler dağıtılacak. Mitingde sözleşmelilere kadro verilmesi, hizmetlilerin memur yapılması, döner sermayelerin adaletli dağıtılması ve emekliliğe yansıtılması, çalışma saatlerinin düşürülmesi ve nöbet ücretlerinin artırılması talep edilecek.

Vekil ebe ve hemşirelerin sıkıntıları, üniversite hastanelerindeki sorunlar dile getirilecek.Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Türk Sağlık-Sen olarak yapacağımız mitingle hükümete ve Sağlık Bakanlığı'na sesimizi gür bir şekilde duyurarak çözüm isteyeceğiz. Sağlık çalışanlarının sorunlarını tüm platformlarda dile getirdik. 28 Şubatta'da mitingimizle meydanlarda çalışanların sorunlarını ve taleplerini seslendireceğiz. Bunun için 28 Şubat'ta haklarımız için Ankara'dayız diyoruz. Tüm sağlık çalışanlarını ve ailelerini bu büyük mitingimize davet ediyorum. Hakkını isteyen tüm sağlık çalışanlarını Ankara'ya bekliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 10:05:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?