3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Sağlık çalışanlarından simitli eylem

Türk Sağlık-Sen üyeleri Ankara Numune Hastanesi'nde yemeklerden ücret alınmasını protesto etti. Sağlık çalışanları bu renkli eylemde 'simit yiyerek' ücretli yemeğe tepki gösterdi.

Hastane bahçesinde yapılan eylemde sağlık çalışanları "Paralı Yemeğe Hayır. Yemeğimizden Elinizi Çekin" sloganları attı.

Eylemde bir basın açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Orhan Yılmaz, kamu çalışanlarına her hizmetin paralı hale getirilmeye başlandığını ileri sürerek, "Hükümet memura verdiğini misliyle almak için kamuda çalışanlara sunduğu her hizmeti paralı hale getirmeye başlamıştır. Hastanelerde görev yapan çalışanların yemeğine göz diken Maliye her ne hikmetse diğer kamu çalışanlarından haftada 5 saat daha fazla görev yapan sağlık çalışanlarının hakkı istendiğinde hep yan çizmektedir. Görev yollukları ve ilaç paralarını geç ödemektedir. Alacağına şahin kesilip ödeyeceğine gelince karga olanların bu zihniyetten vazgeçmesini istiyor, çalışanın cüzdanından elinizi çekin diyoruz" dedi.

Eylem, sağlık çalışanlarının alkışlı protestosunun ardından sona erdi. Eyleme vatandaşların da destek verdiği gözlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 19:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?