3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Şampiyonaya Hasanağa Toki damgası

2008-2009 Türkiye Birinci Bocce Ligi'ne, bayanlar ve erkeklerde şampiyonluğa ulaşan Bursa Hasanağa Toki Spor Kulübü damgasını vurdu.

Ligin final etabı olan 2. etap müsabakaları 16-19 Nisan 2009 tarihleri arasında Kemer'de yapıldı. Volo ve Petank karşılaşmalarının yapıldığı 2. etap sonucunda, hem erkeklerde hem de bayanlarda İzmir Konak Belediyesi ile çekişen Bursa Hasanağa Toki Spor Kulübü mutlu sonuca ulaşarak, çift şampiyonluk kupasına sahip oldu. Konak Belediye Spor Kulübü ise 2 ikincilik kupası ile yetinmek zorunda kalırken; erkeklerde Eskişehir GSİM üçüncü bayanlarda ise Bartın KTL Spor Kulübü üçüncü sırada yer aldı.

Ligin sonunda yapılan ödül töreninde, şampiyon olan takımlara kupa ve madalyaları federasyon başkan vekili Dr. Mutlu Türkmen ve Kemer Belediye Başkan vekili Mustafa Çulha tarafından verildi. Ligde son 5 sırada kalan takımlar ise ikinci lig play-off grubuna düşerek, tekrar birinci lige yükselme mücadelesi verecek.

Bu arada 18-19 Nisan 2009 tarihleri arasında ligle birlikte yapılan Akdeniz Oyunları Volo milli takım seçmelerinde de ligle paralel sonuçlar ortaya çıktı. Volo basamak oyununda Hasanağa Toki Spor Kulübü sporcuları Sevda Keklik ve Yunus Emre Yeşilyurt; altın nokta oyununda ise Konak Belediyesi Spor Kulübü sporcuları İlke Kumartaşlıoğlu ve Gökhan Çelik ilk sırada yer alarak Akdeniz Oyunları bileti kazandılar.

 Lig ve seçme sonuçlarını değerlendiren federasyon başkanı Ahmet Recep Tekcan, alınan başarılı sonuçların memnuniyet verici olduğunu kaydederek, "Akdeniz Oyunlarına çok kısa bir süre kaldı. Sporcularımızın yüksek performansı oyunlardan başarıyla çıkacağımızı gösteriyor. Sporcularımız bu tarihi fırsatı en iyi şekilde kullanarak, oyunlarda vitrine çıkacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 10:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?