3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Şantaj çetesi çökertildi

Ankara'da televizyon aracılığıyla tanıştığı kadın tarafından tuzağa düşürülerek çıplak fotoğrafları çekilen şahsa şantaj yapan 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, B.H. isimli kişi, yaklaşık 1 ay önce kız arkadaşı bulmak amacıyla cep telefonu numarasını bir televizyon kanalındaki arkadaşlık programına verdi. Bir süre sonra kendisini arayan F.E. isimli kadınla arkadaş olan B.H., kadınla para karşılığında birlikte olmak için anlaştı.

Kadın tarafından götürüldüğü evde 2 kişinin, "Evimizde ne arıyorsun, soyun" demesi üzerine B.H. giysilerini çıkardı. B.H.'nin uygunsuz fotoğraflarını çeken şahıslardan S.Y., "Bu fotoğrafı ailene verir seni rezil ederiz" diyerek B.H.'den fotoğraf başına 400 TL istedi. Bunun üzerine B.H. zanlılara parayı kredi kartından çekip vermeyi teklif etti.

Zanlıların kabul etmesi üzerine F.E. ile otobüse binerek Kızılay'daki bir banka şubesine giden B.H., güvenlik görevlisine, "Bana zorla para çektirmeye çalışıyorlar" dedi. Güvenlik görevlisinin polise haber vermesi üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri F.E. ile S.Y.'yi gözaltına aldı. Firari zanlı Y.S. ise yapılan çalışmalar sonucunda kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Zanlılar yapılan polis sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 08:39:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?