3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Sayacı kabarık olanı soymuşlar

Ankara'da ilginç yöntemler kullanan 5 kişilik bir hırsızlık şebekesi çökertildi. Zanlıların, doğalgaz sayaçlarını kontrol ederek yüklü miktarda gaz kullanan kişilerin evlerini soydukları belirlendi.

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü'ne, Çankaya ilçesinde evlerden yapılan hırsızlıklara dair çok sayıda ihbar geldi. Çalışma başlatan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, olayın şebeke halinde yapıldığını ortaya çıkardı. Kimliği belirlenen zanlılardan M.C.E., H.E., İ.P., önceki gün öğleden sonra aynı bölgede lüks bir evin kapısının kilidini sökerken suçüstü yakalandı. Operasyonun devamında polis, zanlıların evlerden çaldığı değerli eşyaları satın alan Y.K. ile A.Ş.'yi de tutukladı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 LCD televizyon, 7 laptop bilgisayar ve bilgisayar yazıcısı ele geçirildi.

Şebekenin Çankaya'da lüks bir mahallede oturan kapıcının oğluyla, bölgede yaşayan insanlar hakkında bilgi vermesi karşılığında anlaşma yaptığı ortaya çıktı. Şebeke, Y.K. isimli şahıstan gelen bilgiyle yetinmeyip kimlerin zengin olduğunu belirlemek için farklı bir yol daha denemiş. Dairelerin önüne gelen şüpheliler doğalgaz sayaçlarına bakarak yüklenen gazın miktarının ardından bunun kaç lira tutacağını belirlemiş. Zanlılar bu şekilde çok sayıda evden özellikle ziynet eşyası, elektronik eşya ve para olmak üzere 100 bin liralık hırsızlık yapmış. Şüphelilerden biri, ifadesinde bu çalışmalarını anlattı: "Özellikle 4 ile 5 bin liralık doğalgaz bulunan evleri tespit ediyorduk. Böylece ev sahiplerinin zengin olduğunu tahmin ediyorduk. Tahminlerimiz doğru çıktı. Çok sayıda eve girdik." Şüphelilerden ikisi tutuklanırken, üçü tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Zaman
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 10:25:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?