3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Seçim startı 7 Şubat'ta!

Bakanlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ilçe belediye başkan adayları, Ankara için seçim stratejisini belirlemek üzere düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

AK Parti, 29 Mart yerel seçimlerinde en stratejik yer olan Ankara'yı yeniden kazanmak için çalışmalarına hız verdi.

Ankara ve ilçelerinde seçimi kazanmak için hazırlıklara başlayan AK Parti, seçim stratejisini belirlemek üzere geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Ostim Lale Restorant'ta gerçekleştirilen toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Reha Denemeç ve Bülent Gedikli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara İl Başkanı Halis Bilge, ilçe belediye başkan adayları ve ilçelerdeki Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanları katıldı. Ankara'nın 25 ilçesinden toplantıya katılmayan tek belediye başkan adayı Turgut Altınok oldu.

Toplantıda AK Parti'nin Ankara için izleyeceği seçim stratejisi masaya yatırıldı. Başta Çankaya olmak üzere AK Parti'li olmayan ilçelerde 'özel seçim kampanyası' yürütecek olan parti, önümüzdeki günlerde Ankara için 'yerel seçim' startını verecek. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 7 Şubat'ta Ankara genelinde seçim için start vermesi bekleniyor.

Bu arada, yeniden aday gösterilmeyen 'küskün' belediye başkanlarını ikna etme ve yeniden partiye hizmet etmelerini sağlama görevi de Gökçek'e verildi. Gökçek, küskün belediye başkanlarının partiyle bağlarını koparmaması ve yerel seçimlerde AK Parti'yi desteklemeleri için başkanları yakın markaja alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 11:25:05
Güncelleme :25 Ocak 2009 Pazar 11:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?