3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Şehit aileleri isyan etti

Ankara'da Türkiye Şehit Aileleri Derneği üyesi bir grup, teslim olan 34 PKK üyesinin serbest bırakılmasını protesto etti. Olayı protesto eden yaşlı bir şehit yakını, Abdullah Öcalan'ın posterini yakarken, bir gazi de övünç madalyasını kırarak tepki gösterdi. 

Çevre illerden gelen Türkiye Şehit Aileleri Derneği üyesi yaklaşık 600 kişilik grup, Sıhhıye Apdi İpekçi Parkı'nda bir araya geldi. Ellerinde Türk Bayrağı bulunan ve büyük bir Türk Bayrağı açan grup üyeleri, teslim olan 34 PKK üyesinin serbest bırakılmasına karşı çıktı.

Grup üyeleri, ''Hükümet gafletten uyan'', ''Babamı istiyorum'' dövizleri açıp, "Katil PKK işbirlikçi AKP", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı. Çok sayıda şehit yakınının katıldığı eylemde yaşlı bir şehit yakını, park içerisinde bulunan anıtın üzerine çıktı. Eline aldığı Öcalan posterini yumruklayan şehit yakını daha sonra Öcalan'ın posterini ateşe verdi.

Zaman zaman kargaşanın yaşandığı eylemde, bir gazi de övünç madalyasını kırarak tepki gösterdi. Övünç madalyasını kırarken eli kesilen gazi, akan kanın fazla bir şey ifade etmediğini belirtti. Gazi, "Biz orda çok kanlar döktük. Çok kanlar aldık. Bir gün gerçek Türk milleti, bu memlekete sahip çıkacak." dedi.

Şehit olan evlatlarının resimlerini ellerinde taşıyan bazı şehit yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
 

CHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 14:04:27
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 14:15:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?