3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Şehit Aileleri tepkili

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, hükümetin 'kürt açılımı' konusunda yaptığı çalışmalardan bir sonuç alınamayacağını söyledi.

Uran, "Kürt açılımı adı altında bölücü terör örgütünün siyasi talepleri gerçekleştiriliyor" dedi.


Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır'da şehit annesi ve terörist annesi buluşması ile hükümetin kürt açılımına yönelik açıklamalarda bulundu. Uran, söz konusu organizasyonu sağlayan derneğin resmi bir kaydı bulunmadığını belirterek, "Hiçbir şehit ailesi kesinlikle öldürülen terörist annesi ile barışmak gibi bir niyeti yok. Bu yaşanan olay şehit ailelerini ve malul gazilerimizi derinden üzmüştür" dedi.

Hükümetin kürt açılımı konusundaki çalışmalarını da değerlendiren Uran, kürt açılımı ifadelerinin kullanılmasına şiddetle karşı olduklarını söyledi. Etnik kökenin ön plana çıktığı her açılımın ülkenin üniter yapısını bozacak açılım olduğunu ifade eden Uran, şöyle konuştu: "Başka isimlerle adlandırılabilir. Terörün bitirilmesi olarak adlandırılabilir. Biz şehit aileleri olarak terörün bitirilmesinden yanayız. Bunun tek çözüm yolu da terörle mücadele kanununda idam cezası yeniden getirilmeli. Başta bölücü başı olmak üzere bu terörist ele başları asılmalıdır. Bunun başlangıç yolu budur. Öcalan bebek katilidir ve kesinlikle muhatap kabul edilmemelidir."


DTP'nin de PKK'nın bir terör örgütü olduğunu açıklamasını beklediklerini dile getiren Uran, bu anlamda DTP'nin de muhatap kabul edilmemesi gerektiğini söyledi.


BU GÖRÜŞME ŞEHİT AİLELERİNİ ÜZMÜŞTÜR
Başbakan Erdoğan'ın da DTP ile yaptığı görüşmenin sorulması üzerine Uran, şunları söyledi: "Sayın Başbakan bu görüşmeyi AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla yaptı. Keşke, DTP, PKK terör örgütüdür açıklaması yaptıktan sonra görüşseydi. Bizim ailelerde derin bir travma yaratmıştır. Halen terörle mücadele devam etmektedir. Operasyonlar devam ediyor şehit ve gazi olma ihtimali halen var."
Hükümetin kürt açılımına yönelik bir sonuç alınıp alınmayacağının sorulması üzerine ise Uran, sözlerine şöyle devam etti: "Biz bu konuda bir sonuç alınacağını düşünmüyoruz. Kürt açılımı adı altında bölücü terör örgütünün siyasi talepleri gerçekleştiriliyor. Biz ona inanıyoruz."


Kürt açılımının içinde neler olduğu konusunda kimsenin bir bilgisi olmadığını ifade eden Uran, şehit ailelerine sağlanan hakların terörist ailelerine de sağlamak gibi iddiaların yer aldığını belirtti. Kürt açılımının tam olarak anlatılması gerektiğinin altını çizen Uran, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk -kürt kardeştir. Bizim derneğimizde de genel sekreterimiz kürt kökenlidir. Sanki bütün kürt kökenli vatandaşlar bölücü terör örgütünün kontrolündeymiş gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Bu doğru
değildir."

İha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 12:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?