3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Şehit kardeşine anlamlı destek

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit düşen Jandarma Er Mehmet Ali Aydoğan'ın kardeşi Celal Aydoğan'ı mutlu gününde Çubuk Terör Mağdurları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri yalnız bırakmadı.

Celal ve Aslı Aydoğan çiftinin düğününe katılan Dernek Başkanı Zeki Avan, ''Bir değil onlarca ağabeyiniz, kardeşiniz var. Bölücülere inat birlik ve beraberliği bozmadan bu yurtta herkes kenetlenecek ve tüm değerlerimize de sahip çıkacağız. Bizler bu güne kadar şehit ailelerimizin, gazilerimizin ve üyelerimizin mutlu ve kederli günlerinde hep yanlarında olduk. Bundan sonra da gücümüz nispetinde yanlarında olmaya devam edeceğiz. Sizlere bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz'' dedi.

4 Nisan 2009'da F-16 tipi uçağının gece eğitimi sırasında havada infilak etmesi sonucu şehit düşen Çubuklu Hava Pilot Üsteğmen Fatih Korçam'ı da rahmetle ve minnetle andıklarını belirten Avan, ''İlçeler arasında nüfus oranı ile en çok şehit veren ilçe olarak bağrımız yansa da bağımsızlığımızın ve vatanımızı sevmemizin bir bedeli olduğunu halk olarak biliyoruz. Bu bedeli şehitlerimiz canları ile gazilerimiz de bedenlerinin birer parçaları ile ödediler. Bizler de dualarımız ve geride bıraktıklarına desteklerimizle onların ödediklerinin bedelini ödemeliyiz. Şehidimizin akrabalarına, ilçemize, köylülerine ve yakın dostlarına başsağlığı dileriz" diye konuştu.

Düğünde Avan, Celal Aydoğan'a şehit ve gaziler panosu ile Türk bayrağı, Aslı Aydoğan'a da Kur'an-ı Kerim meali ve küçük altın hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 11:56:44
Güncelleme :28 Nisan 2009 Salı 12:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?