3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Şehit Üsteğmen'e hazin tören

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi yakınlarında düşen F-16 savaş uçağında şehit olan Pilot Üsteğmen Fatih Korçam için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, şehit Üsteğmen Korçam'ın eşi Hilal, annesi Lütfiye ve babası Veysel Korçam ile yakınlarının yanı sıra, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Baboğlu, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Arslan Güner, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Ankara Garnizonu'nda görevli generaller ile subay ve astsubaylar katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, Orgeneral Başbuğ ve diğer komutanlar, Kocatepe Camisi'ne gelişlerinde şehit üsteğmenin ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Şehit üsteğmen için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı öncesi, Şehit Üsteğmen Korçam'ın devre arkadaşları da saygı nöbeti tuttu. Cenaze namazının ardından şehit üsteğmenin cenazesi bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra top arabasına konuldu.

Askeri törenin ardından şehit Üsteğmen Korçam'ın cenazesi defnedilmek üzere Cebeci Şehitliği'ne götürüldü. Cenazede, Şehit Üsteğmen Korçam'ın devre arkadaşlarının da şehidin pilot montunu ellerinde taşıdıkları görüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 16:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?