3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Selvi: 'Demokrasi ihlal edilmiştir'

Ergenekon soruşturması kapsamında arama yapılan Türk Metal Sendikası'na partiler ve sivil toplum kuruluşlarının ziyareti devam ediyor.

Genel Merkeze gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Ergenekon soruşturmasının Büyük Ortadoğu Projesi'nin parçalarından birisi olduğunu ileri sürerek, "Karanlıkta bırakılması için geçiştirilmek isteniyor. Halkı uyutmaya çalışıyorlar. Bu kaygı korku panik içinde olan AK Parti'nin son bir parçasıdır. Bölünmeye gerek yok. Türkiye'nin potansiyeli her şeyi önler. Fakat hukuk çiğnenmiştir. Demokrasi ihlal edilmiştir" dedi.

Arama yapılması sebebiyle ziyaretçilerin sendika içerisine alınmadığı Genel Merkeze gelen Türk- İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, yargının bağımsızlığına, hukukun üstünlüğüne inandıklarını belirtti.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in yıllardır sendikal mücadelenin içinde başarılı birisi olduğunu söyleyen Kumlu, neticeye ulaşılıncaya kadar gerekli açıklamaların tekrar yapılacağını ifade etti. Özbek'i evinde ziyaret ettiğini ve durumunun iyi olduğunu anlatan Kumlu, Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı ile gerekli görüşmeyi yapacağını ifade etti.

Daha sonra Genel Merkeze gelen İşçi Partisi Başkanlık Kurulu Üyesi Bayram Yurtçiçek de, Silivri'de İşçi Partisi'nin Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Ergenekon dalgalarının ipliğini pazara çıkaracağını savundu. Bunların geçici olduğunu belirten Yurtçiçek, Türkiye'nin sahipsiz bir ülke olmadığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 15:38:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?