3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Seyyar gezici gaz aracı hizmette

ANKARA'DA SEYYAR GEZİCİ GAZ ARACI

Başkentdoğalgaz gezici doğalgaz mobil aracını hizmete koyarak doğalgaz satışını vatandaşın ayağına götürüyor.

Basın mensuplarına mobil gaz aracını tanıtan Başkentdoğalgaz Genel Müdürü Harun Gündüz, bu çalışmanın Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi

Gündüz, doğalgaz aracında doğalgaz satışı hizmeti, fatura tahsilatı, diğer işlemlerin yapılabileceğini belirterek, "Mobil gaz araçlarımızı çok fonksiyonlu olarak yaptırdık. Hem doğalgaz satışı, hem gaz kaçağı taraması yapabiliyor. Mağdur olan şehre gelemeyecek kadar yaşlı insanlara evinde gaz satışı hizmeti vereceğiz" diye konuştu.

Mobil gezici aracın bugünden itibaren Ankara'da hizmete girdiğini söyleyen Gündüz, Ankara'da yoğunluk tespit edilen bölgelerde çalışmaların yapılacağını ifade etti. Yoğunluk tespit edilen bölgelere araçları göndereceklerini kaydeden Gündüz, "Geçtiğimiz günlerde bir olayla karşılaştık. Bir vatandaşımızın iki ayağı yok. Yanında yardımcı olabilecek kimsesi yok. Gaz hizmetinden faturasını ödemesi gibi bir noktası yok. İki araç ile bu hizmetimize başladık. Önümüzdeki günlerde göreceğimiz olumlu tepkilerden

dolayı bu sayı 20'ye kadar çıkabilir. İlk olarak bu projemizi istişare ettiğimizde abonelerimize sunduğumuz zaman güzel tepkiler aldık. Olumlu tepkilerin gerçek hayatta uygulamasını görüp ona göre bir karar alacağız. Pilot bölge olarak seçilen bir yer yok. Bütün noktalarımızı kamera kanalıyla bakıyoruz. Mesela Pursak'lar bölgesinde bir yoğunluk varsa araçlarımızı oraya doğru yönlendireceğiz. Noktasal olarak problemlerimizi kendi içimizde çözmüş olacağız" dedi.

"Ankara'da gaz kaçağı noktasında ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?" şeklindeki soruya Gündüz, "Gaz kaçağı konusunda Ankara'nın bütün bölgelerini tarıyoruz. Bu araçlar kokuyu alıp kokuya kadar duyarlı. Kışın gaz bu araçları gaz satışında kullanacağız, yazın fazla gaz satışı olmadığı için kokpik olarak biz bu araçları tasarladık ona göre makinalarını aldık. Yazında ona göre gaz kaçağı çalışması yapacağız" dedi.

70 yaşındaki bir insanı merkeze kadar yormanın bir anlamı yok" diyen Gündüz, bu insanlara hizmet etmekten şeref duyacaklarını sözlerine ekledi.

ANKARA'DA SEYYAR GEZİCİ GAZ ARACI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 12:23:01
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 12:50:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?