3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Sezer'den sonra Yağız da bırakıyor

DSP Genel Sekreteri Süleyman Yağız, genel başkanlıktan istifa eden Zeki Sezer'in yeniden aday gösterilme sürecine katkıda bulunmak için görevinden istifa edeceğini açıkladı.

Yağız yaptığı yazılı açıklamada, Sezer'den boşalan başkanlık koltuğu için yapılacak olan olağanüstü kurultayda parti üyesi olan herkesin genel başkan adayı olacağını hatırlattı.

Adaylara saygı duyacağını belirten Yağız, kendi tercihinin Zeki Sezer lehinde olacağını ifade etti. Yağız, "Bu bağlamda Zeki Sezer'in yeniden genel başkan olarak görmek isteyen partililerimize büyük görev düşmektedir. Partililerimizin bu yönde irade göstereceklerine ve Sezer'in aday gösterilmesine katkı vereceklerine inanıyorum. DSP yeniden yapılanmayı, yeni açılımlar sağlamayı, kadrolarını güçlendirmeyi, sola yeni hedefler getirmeyi, parti ve ülke bazında tam demokrasi hedefine ulaşmayı, dolayısıyla yeniden umut olmayı ve ülke yönetiminde yeniden söz sahibi olacak düzeye gelmeyi Zeki Sezer'in liderliğinde başaracaktır" dedi.

Yerel seçimlerde alınan sonuçların arzu ettikleri düzeyde olmadığını, ancak partinin de aldığı sonucu başarısız olarak görmediğini ifade eden Yağız, "Seçimlerden sonra yaptığımız açıklamada, reklamlar vererek örneğin 30 olan belediye başkanlığı sayımızı 62'ye çıkardığımızı belirterek, başarı düzeyimizle ilgili bir ifade kullanmadık. Fakat bu bizim ilkeli tutumumuz bazılarınca kötüye kullanılmış ve partimiz bütünüyle başarısızmış gibi gösterilmek istenmiştir. Bunu kabul edemeyiz. Sayın Sezer buna karşın alınan sonuçların yeteri kadar başarılı olmadığını ifade ederek, genel başkanlıktan istifa etmiştir. Bu siyaset tarihimizde örneği nadir görülen çok saygın bir tutumdur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 15:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?