3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Sincan'a AB destekli trafik parkı

SİNCAN'DA AB DESTEKLİ TRAFİK PARKI AÇILIYOR

Avrupa Birliği Sivil Toplum Diyalogu Geliştirme Programı çerçevesinde Sincan'da yeni bir proje hayata geçiyor.

Sincan Belediyesi'nin Çocuklar İçin Trafik ve Çevre Eğitim Projesi tamamlanarak 26 Ekim'de hizmete açılacak. İsveç'in Botkyrka Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen proje çerçevesinde ilçedeki ilköğretim öğrencileri trafik derslerini hazırlanan trafik parkında uygulamalı olarak görebilecek. 16 ay süren ve yaklaşık 4 bin metrekare alan üzerinde kurulan trafik parkı, düzenlenecek törenle hizmet vermeye başlayacak.

Öğrencilerin kullanması amacıyla 6 bisiklet ve 6 akülü aracın bulunacağı parkta, trafik kurallarının uygulanması için belediye tarafından sinyalizasyon çalışmaları da tamamlandı. Yaşları 6-9 olan çocuklar için uygulamaya konulan projede öğrenciler, ilk etapta Yenikent Mahallesi'nde bulunan Sincan Belediyesi Kültür Merkezi'nde trafik konusunda interaktif dersler izleyecek. Ayrıca, nasıl bir trafik istediklerine ilişkin resimler yapacak. Bunların ardından Akşemsettin Parkı'nda belediye tarafından yapılan trafik parkında uygulamalı dersler görecek.

Açılış öncesinde çalışmaları yerinde izleyen ve yetkililerden projenin son durumuyla ilgili bilgi alan Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, çocukların trafik kazalarına karşı bilinçlenmesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Her yıl onlarca çocuğumuz trafik kazalarında yaşamını yitiriyor. Her geçen gün trafiğe çıkan araç sayısının hızla arttığı ülkemizde, çocuklarımızın can güvenliği için onların daha da bilinçlendirilmesi gerekiyor" dedi.

Okulda verilen trafik derslerine yardımcı olması, uygulamalı olarak görülmesi amacıyla hazırlanan trafik parkının ilçedeki öğrencilere hizmet vereceğinin altını çizen Tuna, "Çocuklarımız aldıkları teorik bilgileri burada pratikte görmüş olacak. Bilinçli nesiller yetiştikçe üzücü kazaların da azalacağını inanıyoruz" diye konuştu.

SİNCAN'DA AB DESTEKLİ TRAFİK PARKI AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 12:49:04
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 14:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?