3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Sincan'da ücretsiz sağlık taraması

Sincan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından ücretsiz sağlık taraması yapılacak.

Sadece 60 yaş ve üzerindeki vatandaşlara yönelik tarama, 15 Mayıs 2009 Cuma günü saat 10.00'da Belediye Andiçen Polikliniği'nde başlayacak.

Kalp, şeker, tansiyon gibi rahatsızlıkların erken teşhisi açısından bu tür muayenelerin önemli olduğuna dikkat çeken Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri, 60 yaş ve üzerindeki vatandaşların ilerleyen yaşlarına rağmen kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olabilmesi ve muhtemel sağlık sorunlarına erken müdahale edilmesi açısından genel sağlık taramasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ise yaptığı açıklamada, kalıcı sağlık sorunlarının insanın günlük hayatını etkilediğini ifade ederek, ömür boyu çekilecek olan rahatsızlıklara yakalanmamak için erken teşhis ve tedavinin dikkate alınması gerektiğini kaydetti.

Belediye olarak halk sağlığı günleri düzenleyeceklerini ve ilçe halkına bu konuda yön vermeye çalışacaklarını belirten Tuna, sağlıklı nesiller için bu tür etkinliklere vatandaşların da ilgi göstereceğini umduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 15:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?