3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Sobadan sızan gaz zehirledi!

Mamak ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan rüzgar ve sobanın alt kapağının kapatılması sebebiyle sobadan içeri sızan karbonmonoksit gazından aynı aileden 7 kişi zehirlendi. Olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırılan ailenin daha önce de soba zehirlenmesi yaşadığı öğrenildi.

Olay, Mamak Yeşilbayır Mahallesi 43. sokak Ufuk apartmanında meydana geldi. Geçen Hafta içerisinde gene aynı mahallede 2 kız kardeş Bacayı Gazete kâğıtları ile tıkamaları nedeniyle karbonmonoksit gazından zehirlenmiş ve gecekondunun dik bir bayırda olması nedeniyle 2 kız kardeş’in ambulansa taşınması ancak vatandaşların yardımı ile zorlukla yapılabilmişti.

Dün akşam saatlerinde de Aynı mahallede 43.sokak ufuk apartmanıın, 5'inci katında oturan baba Mehmet Özer, eşi Fadime Özer ile Çocukları Ali Kemal (3), Melda (8), Büşra (10), Cansu (13) ve Halime (14) sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Durumu fark ederek uyanan baba Mehmet Özer, eşini baygın görünce, sağlık ekiplerinı aradı. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Ekibi ailenin sobadan içeri sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini tespit etti.

İlk müdahaleleri hemen yapılan aile bireyleri için gelen ambulans yeterli olmayınca ek ambulans istendi. Gelen Ambulanslarla ,aile bireyleri çeşitli hastanelere kaldırıldı. Baba Mehmet Özer ile çocukları Büşra, Cansu ve Halime Özer'in, tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Melda ve Ali Kemal Özer ile Ankara Hastanesi'ne kaldırılan anne Fadime Özer'in de durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Komşulardan edinilen bilgiye göre aynı aile daha önce de zehirlenme olayı geçirmiş ve olayı zararsızca atlattıkları öğrenildi.

Abdullah ORTAÇ- MAMAK, KENTHABER
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 11:10:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?