3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

SP adayından Memur-Sen'e ziyaret

Saadet Partisi (SP) Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Veysel Candan, Memur-Sen'i ziyaret etti. Candan, ziyarette seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi, projelerini anlattı.

Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Veysel Candan, Memur-Sen'i ziyaret etti. Candan, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Yönetim Kurulu ve bağlı bazı sendikaların genel başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

Ziyarette konuşan Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen'in ülke sorunlarına duyarlı bir sendikacılık anlayışı taşıdığını söyledi. Ortak Akıl Hareketi ile darbelere ve demokrasi dışı oluşumlara 'dur' dediklerini hatırlatan Gündoğdu, Gazze'de yaşanan drama da sessiz kalmadıklarını belirtti. Vatandaşların gerçek anlamda belediye hizmetleriyle, Milli Görüş geleneğinden gelen belediyecilik anlayışı sayesinde tanıştıklarını belirten Gündoğdu, Veysel Candan'ın Konya tecrübesinin de bir avantaj olduğunu ifade etti.

Gündoğdu, Türkiye'de bir muhalefet boşluğunun yaşandığını savunarak, "Sendikaların muhalefet partileriyle beraber iktidarda bulunan hükümeti iş yapması bakımından sıkıştırması gerekiyor. Ancak muhalefet 367 olayında bir yerlere sipariş veriyor, başörtüsü konusunda bir yerlerde birileriyle görüşüyor, 'meclise girmeyin' diye bir yerlerden emir alıyor" diye konuştu. Gündoğdu, yerel seçimlerde Candan'a başarılar diledi.

Veysel Candan ise, konuşmasında diğer partilerin belediye başkan adaylarını eleştirdi. Adayların birbirilerine ağır ithamlarda bulunduklarını ifade eden Candan, belediye başkanı olacak insanların ahlaki ve estetik yönlerinin olması gerektiğini belirtti. Mühendislik hizmetlerinin ranta çevrilmemesi gerektiğini dile getiren Candan, "Başka işlerle uğraşmamamız gerekiyor. Bazı belediye başkanlarının özel hayatı konuşuluyor; 'şunu yaptı bunu yaptı' diye. Biz yolsuzluk yapmayan, dürüst belediye başkanları istiyoruz" dedi. Candan, ayrıca metroyu bir sene içerisinde ayağa kaldıracaklarını da söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 20:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?