3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Su tartışması tatlıya bağlandı

Keçiören Belediyesi ile Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) arasında yıllardır süren su tartışması, belediyenin ASKİ'ye abone olmasıyla sona erdi.

Geçmiş yıllarda Keçiören Belediyesi'nin tankerlerle belediye binasına su getirdiği ve bazı parklarda kaçak su kullandığı haberleri yer almıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören Belediyesi arasında yaşanan su tartışmasında son noktaya gelindi.

29 Mart seçimlerinin ardından Keçiören Belediye Başkanlığı'nı kazanan Mustafa Ak, soruna el atarak ASKİ'ye abonelik işlemi başlattı. İki kurumun karşılıklı görüşmesi sonucu dün ASKİ ekipleri Keçiören Belediyesi'ne gelerek, mekanik sayaç işlemini gerçekleştirdi.

 Konuyla ilgili bir açıklama yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ASKİ'ye abone olarak yıllardır süren tartışmaya nokta koyduklarını ifade etti. Keçiören'de önceliklerinin ulaşım sıkıntısı olduğunu kaydeden Ak, "Keçiören'de şu anda iki sıkıntıyı ele aldık. Birincisi yollar ve otobüs sıkıntısı var. Ankara Büyükşehir Belediyesi otobüs sayısını artırma noktasında gerekli çalışmaları başlattı. Ayrıca belediye olarak alternatif yollar yapacağız. Keçiören'de bulunan Fatih Köprüsü'ne alternatif bir köprü yapılacak. Güzergah araçları devam edecek. Büyükşehir Belediyesi Keçiören'e tünel çalışmasını uygulayacak" dedi.

Başkan Ak, Keçiören'de eğitime de yatırım yapacaklarını anlatarak, ilçede üniversite kurulması için çalışma başlattıklarını söyledi. Ak, Keçiören'e üniversite yapılması için rektörlere çağrıda bulunarak, "İlçemize yapılması planlanan devlet veya vakıf üniversitesi için üniversitelere çağrıda bulunuyorum. Üniversite kurmak isteyenler bize gelsin, altyapısını biz sağlayacağız. Bağlum'da belediyeye ait araziyi tahsis ederek ilçemiz eğitimine katkıda bulunacağız" diye konuştu.

'KEÇİÖREN 5 YIL SONRA TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK İLÇESİ OLACAK'

Ak, Keçiören'de hem gündüz hem gece yaşayan ayrı bir nüfus olduğuna dikkat çekerek, Keçiören'in Türkiye'nin çoğu ilçesinden daha fazla nüfusa sahip olduğunu kaydetti.

Ak, 5 yılda Türkiye'nin en büyük nüfusu olacakları iddiasında bulunarak, Keçiören'in Ankara'da Çankaya'dan sonra ikinci büyük ilçe olduğunu söyledi. TÜİK'in verdiği rakamlara göre Çankaya'nın nüfusu ile Keçiören'in nüfusu arasında 6 bin fark kaldığını kaydeden Ak, bir yıl içinde Keçiören'in Çankaya'yı çok rahat geçeceğini dile getirdi.

Keçiören'de çok büyük düşündüklerini söyleyen Ak, yapacakları birçok proje olduğunu kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Keçiören'de kalmasının kendileri için bir şans olduğunu belirten Ak, "Başbakan Erdoğan'ın ilçemizde oturuyor olması nedeniyle Türkiye'de bulunan birçok belediyeden şanslıyız. Sayın Erdoğan Keçiören'e değer katıyor. Hizmetlerimizi denetlediğini düşünüyoruz. Bizi gözeten ve takip eden bir Başbakan var. Her gün Keçiören'e girip çıkıyor. Bu nedenle daha çok çalışmalıyız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 11:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?