3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

T. Telekom taraftar desteği bekliyor

BASKETBOL EUROCUP

Türk Telekom, Basketbol Eurocup E Grubu 2. maçında Belçika'nın Spirou Charleroi takımıyla oynayacağı maçta taraftarlarının desteğini bekliyor.

Gruptaki ilk maçında Rusya'nın Spartak St. Petersburg takımına 2 sayı farkla mağlup olan Türk Telekom, Spriou Charleroi'yi yenerek ilk galibiyetini almak istiyor. Zorlu karşılaşma öncesinde, Türk Telekom Baş Antrenörü Murat Özyer, teknik danışman Ercüment Sunter, basketbol şubesi genel menajeri Levent Aktekeli ve reklam ve pazarlama müdürü Şafak Söylemez ile bir basın toplantısı düzenledi. Radisson SAS Otel'de düzenlenen basın toplantısında Murat Özyer, grupta yer alan takımlar arasında güç dengesinin çok yakın olduğunun altını çizerek, bir üst tura çıkacak takımları sayı averajlarının belirleyebileceğini söyledi. Eksik bir kadroyla mücadele ettikleri Spartak St. Petersburg maçında şanssız bir yenilgi aldıklarını ifade eden Özyer, "Karşılaşmayı 2 sayıyla kaybettik. Belki de grupta averajlar ilk 2 sırayı belirleyecek. Atılan ve yenen sayılar çok önemli. Biz öncelikle 1 sayıyla bile olsa salondan galip ayrılmak istiyoruz. Farkı arttırmak daha sonraki düşüncemiz. Spirou Charleori basketbol geleneği olan bir takım. Ben, 2 sezon önce Galatasaray'ı çalıştırırken, Avrupa Kupası'nda 2 maçı da kaybetmiştik. Çok atletik bir takım. Bire bir oynamayı seven ve içeriye penetrelerle etkili olan bir takım. Rakibimize göre pota altımız daha güçlü görünüyor. Bu maçta genellikle pota altını kullanmaya çalışacağız" diye konuştu.

Takımın maça motivasyonunu sağlama adına taraftarın çok önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan Murat Özyer, "Ankara'da basketbolu en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bunun için çok önemli bir maça çıkacağız. Bu maçta taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Malesef çok az sayıda taraftara oynuyoruz. Taraftarlarımız gerekli desteği verdiği zaman takım üzerinde büyük bir pozitif etki yapıyor. Ankara'da 150-200 kişiye oynamak zor oluyor. Bütün kulüpler maalesef bizden fazla taraftara oynuyor. Maçın hafta içi oynanacak olması taraftar için negatif bir etki yaratabilir ama biz yinede tüm basketbolseverleri salona bekliyoruz" dedi.

Yarın akşam (Salı) saat 19.15'de Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşmanın bilet fiyatları 5 TL olarak belirlendi. Karşılaşma aynı zamanda TRT-2'den canlı olarak yayınlanacak. E Grubu'nda oynanan ilk maçlarda Türk Telekom, deplasmanda Rusya'nın Spartak St. Peterburg takımına 85-83 mağlup olurken, Spriou Charleroi ise kendi evinde İspanya'nın Bizkaia Bilbao takımına 80-67 mağlup olmuştu.

BASKETBOL EUROCUP
BASKETBOL EUROCUP
İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2009 Pazartesi 14:04:05
Güncelleme :30 Kasım 2009 Pazartesi 14:19:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?