3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Tatbikatta nefes kesen anlar

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Ankara'da deprem tatbikatı yapıldı. Yurt yönetimi tatbikatta gösteri için gönüllü öğrenci bulamadı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından Başkent'te Halide Edip Adıvar Yurdu'nda tahliye tatbikatı yapıldı. 15 metre yükseklikten tatbikatta görev almak için yurt yönetimi öğrencilerin iple atlaması için ricada bulundu.

Yükseklik korkusundan dolayı atlamak istemeyen öğrenciler, üzerine bazı yurt çalışanları gösteriye katıldı. Daha sonra korkularını yenen öğrenciler yönetime bildirerek mahsur kalan kişiler için hazırlanan tatbikatta görev aldı.

Ankara Valiliği Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü tarafından gerçekleşen tahliye tüneli, tahliye liberatörü ve ip istasyonunda kucakta tahliye yapıldı. Kredi ve Yurtlar Kurumu yöneticileri ve öğrencilerin katıldığı tatbikatta nefes kesen anlar yaşandı. Sivil savunma uzmanı öğrencilere deprem konusunda önemli bilgiler verdi.

Deprem anında kaçılması gereken hareketler ve mahsur kalan kişilerin neler yapılabileceği hareketler konusunda bilgiler verildi. Kredi Yurtlar Kurumu Ankara Bölge Müdürü Nazım Boz, yaptığı açıklamada, yurtlarda barınan öğrencilere olası bir doğal afete karşı nasıl tahliye edilmesi konusunda Sivil Savunma Birliği tarafından tatbikat yapıldığını söyledi.

Öğrencilerin ilk başta tatbikatta görev almadığını kaydeden Boz, yükseklikten dolayı bir tereddüt oluştuğunu daha sonra kendi isteklerince tatbikatta görev aldıklarını ifade etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 18:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?