3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Tayfun Talipoğlu hayranlarıyla buluştu

Altındağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından "Cumartesi Söyleşileri" başlığıyla düzenlenen ve başkentlilerden büyük ilgi gören söyleşiler dizisi devam ediyor.

Daha önce Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı başkentlilerle buluşturan söyleşinin bu haftaki konuğu televizyonun tanınmış ve sevilen simalarından Tayfun Talipoğlu oldu.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşide Talipoğlu, "Yaşadıkça, Gördükçe" başlığı altında topladığı kişisel deneyimlerini izleyenlerle paylaştı. Sözlerine "Her duyduğunuza inanmayın, her okuduğunuza kanmayın" diyerek başlayan Talipoğlu, hem bireysel huzurun hem de toplumsal barışın ancak peşin yargılardan uzak, insanların yaşamlarına saygı duyularak ve insanları ürettiklerine göre değerlendirilerek yakalanabileceğini söyledi.

Uzun yıllar hazırlayıp sunduğu 'Bam Teli' adlı programla Anadolu'nun her köşesine gittiğini ve bu sayede Anadolu'yu ve Anadolu insanını tanıma fırsatı yakaladığını kaydeden Talipoğlu, "Ben ne öğrendiysem Anadolu'da öğrendim, orada yaşadıklarımdan öğrendim. Gördüğüm en önemli şey ise önyargılı, peşin hükümlü olmamak gerektiğiydi" dedi.

Anadolu kadınını 'erkeklerden daha delikanlı' sözleriyle tarif eden gazeteci Talipoğlu, "Okula yeni başlayan kız çocukları canavar gibiler, erkek çocukları ise ne demeli biraz ebleh. Soruyorum nedenini, kızlar kendileri yanıtlıyorlar: Erkeklerin bir şey başarmak için hiçbir şey yapmasına gerek yok. Biz ise çok çalışmalı ve her fırsatı değerlendirmeliyiz' diyorlar. Haklılar, Anadolu kadını eğer mahalle baskısı olmasaydı ve fırsat verilseydi ekonomik alanda çok daha üretken ve başarılı olurdu. Şimdi
görüyorum ki kadınlar iş hayatına çok daha cesur hamlelerle atılıyor. Bu ülkenin kadınlarına çok güveniyorum, biliyorum ki büyük işler yapacaklar" diye konuştu.

"İnsan yaşadıklarıyla insan olur" diyen Talipoğlu, gidişat iyi değil diyerek çocukların dış dünyadan soyutlanarak cam fanuslarda yetiştirilmemesi gerektiğini vurguladı. "Toplumsal değerler birlikte korunur. Hepimiz magazin programlarından şikayet ediyoruz, ama izliyoruz. Çocuklarımıza iyi örnekler sunmalı ve bunu yaparken tarafsız olmalıyız" diyen Talipoğlu, "Biz kimseden demokrasi ya da insan hakları dersi almak zorunda değiliz. Kendi değerlerimiz ve insanlığımız dünyaya örnek olacak kıymettedir" şeklinde konuştu.

Söyleşi sırasında Nazım Hikmet ve Yavuz Bülent Bakiler'den iki şiir okuyan Talipoğlu, seyircilerin ısrarı üzerine kendi yazdığı şiirlerden birini de izleyenlerle paylaştı. Yaklaşık 1.5 saat süren söyleşinin sonunda seyircilerin sorularını cevaplayan başarılı gazeteci Talipoğlu'na, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de bir katılım plaketi takdim etti. Talipoğlu söyleşi sonunda hayranlarıyla fotoğraf çektirip kitaplarını imzaladı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 18:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?