3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

TBMM heyeti Anıtkabir'de

TBMM Başkanı Köksal Toptan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla beraberindeki heyetle Anıtkabir'i ziyaret etti.

Toptan başkanlığındaki heyette, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar ve hükümet yetkilileri yer aldı. Heyet, Aslanlı Yol'da yürüdükten sonra Atatürk'ün mozolesine çıktı. Toptan, Atatürk'ün mozolesine üzerinde TBMM yazan çelengi bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından heyet Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Anıtkabir merdivenlerinde iniş sırasında Başbakan Erdoğan ve TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın sohbeti dikkat çekti. Toptan daha sonra Misak'ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Toptan, deftere şunları kaydetti:

"Aziz Atatürk, TBMM'nin açılışının 89'ncu yıldönümünde sarsılmaz inanç ve bağlılıklarımızı bir kere daha sunmak üzere Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekillerimizle huzurlarınızdayız. Milli iradeyi temel alarak kurduğun TBMM ülkenin kaderine el koymuş, milli mücadelemizi yönetmiş, cumhuriyeti ilan etmiş ve devrimleri gerçekleştirmiştir. Bizlere emanet ettiğin cumhuriyeti, ilkelerinin rehberliğinde çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarma yolunda inançla ilerliyoruz. TBMM kurduğunuz cumhuriyeti Anayasada ifadeleri bulunan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti nitelikleri ile sonsuza dek yaşayacaktır. Milletimiz için büyük bir gurur kaynağı, aynı zamanda çocuklarımıza bayram olarak armağan ettiğin bu anlamlı günde sonsuz minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Aziz ruhun şad olsun."

TBMM Başkanı Toptan'ın Anıtkabir özel defterini imzalaması sırasında Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Baykal ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin yan yana durması dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 12:18:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?