3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

TDK'da sağlık karnesi kavgası

Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın ve Genel Sekreter Ali Karaçalı ile TDK Başkan Yardımcısı Dr. İdris Karakuş arasındaki hukuk savaşı büyüyor.

Karakuş, daha önce suç duyurusunda bulunduğu Akalın ile Karaçalı hakkında, şimdi de 110 bin TL’lik tazminat davası açtı.

TDK Başkan Yardımcılığı’na atanan Karakuş, aralık maaşının ödenmediği, kendisine oda verilmediği ve sağlık karnesi de çıkartılmadığı iddiasıyla 30 Aralık 2008’de Akalın ve Karaçalı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Karakuş’un avukatı Orhan Karakuş, önceki gün de Akalın ve Karaçalı hakkında tazminat davası açtı. Nöbetçi asliye hukuk mahkemesine verilen dava dilekçesinde şöyle denildi:

Keyfi davranıyorlar

"15 Aralık 2008’den beri her gün göreve gidip gelmesine rağmen, halen görevini yapacağı bir odanın tahsis edilmemesi, devlet memurlarının vazgeçilmez özlük haklarından olan maaşının davalılar tarafından keyfi olarak ödenmemesinden dolayı müvekkilimin evine yansıyan sıkıntılar neticesinde ilköğretimde okuyan çocuğu müvekkile; ’baba, sen hırsızlık mı yaptın, devletin parasını mı çaldın da seni işten attılar, maaşını kestiler’ demiştir. Müvekkilimin çocuğunun haleti ruhiyesini bozma yetkisini TDK Başkanı’na kim vermiştir? Atamaya yetkili Bakan tarafından imzalanan ’kararnamenin uygun olup olmadığına karar verme yetkisini’ şüpheli Akalın’a hiçbir kanun vermemektedir. Şüpheliler keyfi davranmaktadır."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 09:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali DEMİR IP: 88.248.69.xxx Tarih : 25.01.2009 11:52:53

Bu adamlar Devlet Memuru ! Yani Devlet bunları halka hizmet etsin diye göreve getirmiş. Bakarmısınız uğraştıkları konu ve meselelere !