3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Tekel işçileri Ankara'da

TEKEL işçileri kapatılacak işyerlerinde çalışan işçilerin sözleşmeli kadroya geçirilmesini protesto etmek amacıyla Ankara'ya geldi.

Eylemin yapılmasının planlandığı AK Parti Genel Merkezi önüne ve çevresine işçiler yaklaştırılmıyor. Eylem için 10 bin civarında TEKEL çalışanının Başkent'te olması bekleniyor. Öte yandan AK Parti Genel Merkezi'nin etrafında çok sayıda Çevik Kuvvet polisi ve panzerler görev aldı. Ankara Valiliği'nin eyleme yasal olmadığı gerekçesiyle izin vermediği öğrenildi.

TEKEL işçilerinin bağlı olduğu Türk İş sendikası, yaptığı açıklamada, bugün saat 10.00'da haklarını aramak için AK Parti Genel Merkezi önünde miting düzenleyeceklerini açıklamıştı. Türkiye'nin dört bir yanından otobüslere binen işçiler sabah erken saatlerde Ankara'ya gelmeye başladı. İşçileri taşıyan otobüslerin genel merkez binası civarına yaklaşmasına izin verilmiyor. Genel merkez önüne gelen gruplar ise güvenlik güçleri tarafından uzaklaştırılıyor. Bir TEKEL çalışanı "Kırıp dökmek için değil, demokratik yollardan hakkımızı aramak için buradayız. Sesimizi duyurmak için geldik" diye konuştu.

Türk İş, 12 bin civarındaki TEKEL işçisinin başka kurumlara özlük haklarıyla birlikte nakledilmesini istiyor.
 

...
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 14:14:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengizhan IP: 78.161.208.xxx Tarih : 15.12.2009 21:26:17

İŞÇİ VE EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ