3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

TESK'in çağrısı olumlu karşılandı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hükümetin SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na mensup emekli ve çalışanlara bir defaya mahsus '1 maaş ilave' verilmesi yönündeki önerilerinin 'hediye çeki' olarak karşılık bulmasını olumlu olarak değerlendirdiklerini söyledi.

 TESK Genel Başkanı Palandöken, "Hediye çeki ile bir defaya mahsus 1 maaş ilave ödeme şeklindeki isteğimiz örtüşmektedir. Hükümetin yapacağı bu ödeme zor durumdaki esnaf ve sanatkarlarımızın yüzünü güldürecek, piyasayı canlandıracaktır. Küresel krizin etkilerinin tüm sektörlerde net olarak görülmesi ve halkın nabzını tutan TESK olarak yapmış olduğumuz uyarılar ve çözüm önerileri hükümeti, iç talebi artırmaya dönük yeni önlem arayışına yöneltmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Hediye çeki ile bizim talepte bulunduğumuz 1 maaş ilave önerimiz ile örtüşmektedir" dedi.

Bu konuda zaman kaybedilmemesi gerektiğini isteyen Palandöken, "Böyle bir çalışmanın yapılacak olmasını çok olumlu buluyor ve destekliyoruz. Bu konuda da yapacağımız tavsiye hükümet tarafından verilmesi düşünülen çekin sadece yurt içinde üretimi yapılmış mamullerin talebini kısa süre içinde artıracak harcamaya yönelik olması konusunda titiz bir çalışma yapılmasıdır. TESK olarak bu konuda da üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız" diye konuştu.

Palandöken, "İşçinin, memurun, emeklinin elinde avucunda bir şeyler olacak ki esnaftan alışveriş yapsın. Şu anda kredi kartı borcunu ödemeye çalışan insanımızın alışveriş yapması mümkün değil. Mart ayı geldi. İş yapamayan esnaf, bu krizde nasıl para bulup da vergisini ödeyecek. Dolayısıyla, kriz zamanında Maliye'nin esnafın zararına ortak olması gerekmektedir. Biz yine de vergimizi ödemeyelim demiyoruz. Ancak hiç değilse, bu kriz döneminde vergi beyanları zamanında yapılsa bile basit usul de dahil olmak üzere 2008 yılının vergileri, yaz aylarından itibaren taksitle ödenmelidir" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 12:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?