3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Tiryaki, yeni muhtarlarla buluştu

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ'da bu dönem için görev yapacak muhtarlarla bir araya geldi.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yerel seçimler sonrasında muhtarlarla düzenlenen ilk toplantıya Başkan Yardımcıları Yunus Keleş ve Gökalp Yılmaz'ın yanı sıra Altındağ Nüfus Müdürü Aynur Köse de katıldı. Kültür Merkezi'nin fuayesinde verilen kokteylle başlayan toplantıda tüm mahalle muhtarları hazır bulundu.

Nüfus Müdürü Aynur Köse, göreve yeni seçilen muhtarlara adrese dayalı nüfus kayıt sisteminin önemli noktaları hakkında bilgi verdi. Köse ayrıca İçişleri Bakanlığı tarafından sistem üzerinde yapılan bazı değişiklikler hakkında da muhtarları bilgilendirerek muhtarların sorularını cevapladı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, 2004 yılı başında Altındağ'ın 114 mahallesi olduğunu ve yapılan birleştirmelerle sayının şu anda 56'ya indirildiğini hatırlattı. "O dönemde muhtarlardan büyük itirazlar gelmişti ancak amacımızın vatandaşa daha kaliteli hizmet götürmek olduğu anlaşılınca bu itirazlar dindi" diyen Tiryaki, "Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde muhtarlarımızla her geçen gün daha iyi diyalog kurduk. Bu başarıyı bu dönemde de yakalamak istiyoruz çünkü belediye-muhtar işbirliği vatandaşın hizmete ulaşmasını çok daha kolay ve etkili hale getirmektedir" dedi.

Altındağ'ın imarlaşması konusunda çok önemli adımlar atıldığını ve 2004 itibariyle yüzde 30 olan imarlı alan oranının yüzde 95'e çıkarıldığını vurgulayan Tiryaki, "Şu anda sadece üç mahallemizde bazı noktalarda imar çalışmaları sürmektedir. Buraların gecikmiş olmasının sebebi de planlara yapılan bilinçsiz itirazlardır" diye konuştu.

Vatandaşlardan gelen her türlü itiraz dilekçesinin işleme konulduğunu ve çok büyük oranda belediye lehine sonuçlanan itirazların imar planlarını geciktirdiğini vurgulayan Tiryaki, muhtarlardan vatandaşları doğru ve eksiksiz bilgilendirmelerini rica etti.

Muhtarların, belediye bünyesindeki Muhtar Masası vasıtasıyla kendisiyle ve ilgili başkan yardımcılarıyla irtibat kurup bilgi alabileceğini vurgulayan Tiryaki, bahar aylarıyla beraber yol açım ve gecekondu yıkım çalışmalarına ağırlık verileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 19:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?