3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

TOBB ETÜ başarılı öğrencilerin tercihi

TOBB ETÜ her geçen yıl Türkiye'nin en başarılı öğrencilerinin tercih ettiği üniversitelerden birisi oluyor.

TOBB ETÜ bir başarıya daha imza atarak kendi rekorunu da kırdı ve 2009 ÖSS sonuçlarına göre ilk bindeki öğrencilerinin sayısını geçen seneye göre yüzde 38 oranında artırdı.

2009 ÖSS yerleştirmesine göre, TOBB ETÜ öğrenci kontenjanının yüzde 11'ini en başarılı ilk bin öğrenciden oluşturdu. TOBB ETÜ'ye herhangi bir puan türünden aldıkları dereceye göre ilk 100'den 17, ilk 500'den 40, ilk binden ise 65 öğrenci yerleşti. TOBB ETÜ 2009 ÖSS'de ilk 2 bine giren öğrenciler arasında en çok tercih edilen beşinci vakıf üniversitesi oldu.

Türkiye'ye ilk kez, üniversite-sanayi iş birliği olarak özetlenebilecek Ortak Eğitim Programı uygulamasını getiren, YÖK tarafından uluslararası bilimsel yayınlarda akademisyen başına düşen makale sayısına göre yapılan değerlendirmede 3 yıl üst üste Türkiye birincisi olan, eğitim dili Türkçe olduğu halde en az 2 yabancı dili uluslararası geçerliliği olan sertifikalarla belgelendirerek öğreten ve interaktif eğitim anlayışı gereği her öğrenciye kayıt anında bir dizüstü bilgisayar veren TOBB ETÜ'nün ayrıcalıklarından biri de kontenjanının yarıya yakınını burslu öğrencilere ayırması ve ayrıca yaşam katkı payı ile başarılı öğrencilerini desteklemesi oldu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 13:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?